Autor: Indrek Kald • 9. aprill 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ülemiste City refinantseeris kõik laenud

Paljudele IT-firmadele koduks oleva Ülemiste City suurarendaja Technopolis Ülemiste AS sõlmis Swedbankiga 110 miljoni eurose laenulepingu, muuhulgas refinantseerides ka senised laenud.
Technopolis Ülemiste juhatuse esimees Gert Jostov.
Foto: Andras Kralla

Lennujaama kõrval asuva ärilinnaku arendaja Technopolis Ülemiste ja Swedbank sõlmisid lepingu kõigi olemasolevate laenude refinantseerimiseks summas 110,5 miljonit eurot, lisaks sisaldab leping ka Sepapaja 1 uue büroohoone ja parkimismaja ehituse finantseerimist.

"Refinantseerimine annab meile täna paremad eeldused linnaku arendustegevuse jätkamiseks," sõnas Technopolis Ülemiste juhatuse esimees Gert Jostov. "Uue büroohoone kerkimisega Sepapaja 1 aadressile algab ühtlasi ka Ülemiste City arengus uus ja kõige suurem etapp," lisas ta.

Swedbanki kinnisvara osakonna juhi Ero Viigi sõnul on Ülemiste City rahvusvahelise haarde ja põhjaeuroopaliku töökultuuriga innovatiivne linnak. "See paik on saanud koduks paljudele olulistele ettevõtetele, mistõttu on selle linnaku roll Eesti majanduse edendamisel olnud märkimisväärne," rääkis ta.

"Hoolikalt läbimõeldud detailid ja vastutustundlik lähenemine nii hoonete ehitamisel kui ka pakutavate teenuste arendamisel on omane enamikule nende linnaku asukatest, keda täna on juba üle 10 000, mis muudab Ülemiste City palju enamaks kui tavapäraseks ärikvartaliks. Leian, et olles jätkuvalt Ülemiste City finantseerimispartneriks, anname sellega omapoolse panuse Eesti elu edendamiseks," märkis Ero Viik.

Technopolis Ülemiste on endise Dvigateli tehase territooriumile loodud linnaosa Ülemiste City suurarendaja. Linnakus tegutseb ligi 400 ettevõtet ning seal on endale töökoha leidnud 10 000 inimest. Technopolis Ülemiste kuulub 51protsendilise osalusega Soome firmale Technopolis Plc ning 49protsendilise osalusega ASile Mainor Ülemiste.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755