Autor: ITuudised.ee • 12. aprill 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigikogus moodustati e-Eesti toetusrühm

Riigikogus moodustati eile e-Eesti toetusrühm, mille esimeheks valiti Arto Aas. Tema sõnul on toetusrühma eesmärk aidata kaasa Eesti infotehnoloogilisele arengule ning Eesti kui e-riigi tutvustamisele maailmas.
Riigikogus moodustatud e-Eesti toetusrühma esimeheks valiti Arto Aas.
Foto: Urmas Kamdron

„Eesti kui eduka e-riigi kuvand on maailmas laialt tuntud, näiteks on paljud teised riigid kuulnud meie e-maksuametist, e-valimistest ja e-residentsuse programmist. Selleks aga, et Eesti e-riigi kuvand säiliks ning riik saaks jätkata kodanikele mugavate teenuste pakkumist, on vaja e-Eestit pidevalt edasi arendada ja töötada välja nii uusi e-teenuseid kui arendada juba olemasolevaid. Samuti tuleb tegeleda kübermaailma turvalisuse ja küberhügieeniga. Toetusrühmaga soovime anda Riigikogus oma panuse e-Eesti arengule,“ ütles Aas.

Toetusrühma aseesimeheks valiti keskerakondlane Erki Savisaar. Toetusrühma kuuluvad veel Johannes Kert, Annely Akkermann, Kalle Palling, Urve Tiidus, Signe Kivi, Liina Kersna, Jüri Jaanson, Keit Pentus-Rosimannus, Toomas Kivimägi, Kristina Šmigun-Vähi, Aivar Sõerd, Andres Sutt, Yoko Alender, Kaja Kallas ja Sven Sester.

Toetusrühma ja ühenduste kaudu saavad Riigikogu liikmed ja fraktsioonid tõmmata tähelepanu konkreetsele teemale ning toetada ja kaitsta kitsama eluvaldkonna huve.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755