Autor: Indrek Kald • 17. aprill 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Citybee kaubikurent tuli Eestisse 0,5 miljoni euroga

Aastaid Leedus ja Poolas tegutsenud minutipõhine kaubikute renditeenus CityBee sisenes eilsest Eesti turule, investeerides selleks pool miljonit eurot.
CityBee kaubikurent sisenes aprillis üheaegselt nii Eesti kui Läti turule.
Foto: CityBee

Võrreldes tavapärase autorendiga on CityBee teatel kaubiku jagamise peamisteks eelisteks minutipõhiline ajaarvestus ning sõiduki tagastamise paindlikkus. "Kui traditsioonilises autorendis saad kaubiku rentida minimaalselt üheks päevaks ning pead selle tagastama enamasti samasse rendipunkti, et vältida lisatasu, siis CityBee puhul võid kaubiku võtta kasvõi viieks minutiks ning tagastada selle ükskõik millisesse CityBee parkimistsooni," selgitas CityBee Eesti juht Heigo Protten.

Nii võib kaubiku võtta Laagrist ning jätta selle Viimsis asuvasse parklasse, hoides seeläbi kokku aega ja raha. Esimesed 20 kaubikut hakkavad esialgu asuma Tallinna, Laagri ja Viimsi erinevates parkimistsoonides, sh kaubanduskeskuste ning suuremate ehitus- ja mööblipoodide vahetus läheduses.

Asukohad on nähtaval ka mobiilirakenduses, kust saab valida lähima kaubiku. Asukohavalikul on võetud arvesse Leedu ja Poola turu kogemust, kus suurimad kaubikurendi kasutajad on IT-, üritusturunduse ja ehitusettevõtted.

"Tänu aplikatsioonile saab teenust kasutada ööpäevaringselt ehk ka ajal, mil autorendi- või kullerfirmad on töö juba lõpetanud, sest kaubiku saab avada läbi äpi ehk teenus on inimfaktorist sõltumatu," kirjeldas Protten lahendust. Teenuse kasutamiseks kulutatud aega hakatakse arvestama kaubiku uste avamisel ning lõpetatakse siis, kui rakenduses teenus peatatakse.

CityBee alustas Eestis koostööd ehituspoodide ketiga Bauhof, mis lisaks tavapärasele kojuveo teenusele pakub nüüd ka kaubikurenti. Esialgu saab kaubikuid rentida kõikide Tallinna Bauhofi kaupluste eest.

"Kuna CityBee pakutav teenus on mugav just suuremõõtmeliste ostude transpordiks, siis paneme algatusele hea meelega õla alla, sest teenus on meie klientidele lisamugavus eelkõige algaval hooajal, mil suuremõõtmeliste ehitus- ja aiakaupade müük on tipus," märkis Bauhofi turundusdirektor Evelin Pae.

CityBee on üle seitsme aasta pakkunud autode ja kaubikute autojagamise teenust Leedu ja Poola turul, ühtekokku 17 linnas. Ettevõttel on üle 200 000 era- ja ärikliendi ning enam kui 200 kaubikut ja 800 sõiduautot. Aprilli alguses siseneti üheaegselt nii Eesti kui Läti turule.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755