Autor: Indrek Kald • 17. aprill 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EMTA infosüsteem läheb viieks päevaks kinni

Mai alguses toimub maksu- ja tolliameti infosüsteemides viiepäevane katkestus: peatatud on e-maksuameti/e-tolli ja X-tee teenuste töö, samuti pole ajal võimalik teha päringuid.
Oma veebis jagab EMTA juhiseid katkestuse ajaks.
Foto: EMTA

Katkestus on tingitud e-maksuameti/e-tolli tehnilistest ümberkorraldustest, mille tulemusel muutuvad e-teenused kaasaegsemaks, töökindlamaks ning automatiseeritumaks. Ühe olulisema etapina uuendab ja loob MTA paremaid lahendusi kasutajate, isikute, pääsuõiguste ja autentimise haldamiseks.

Infosüsteemide katkestus algab 3. mai pealelõunal ning kõik teenused on taas töökorras hiljemalt 8. mai õhtuks.

Esimeses järgus soovitab MTA vajalikud toimingud planeerida enne või pärast katkestust. Kui see aga ei ole võimalik, siis on amet kokku koondanud käitumisjuhised teenustele, mis on suurema hulga kasutajatega ning muidu olulisemad, vaadake SIIA.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755