Autor: Indrek Kald • 23. aprill 2019

Eestis saab tänasest maksta ka käepaelaga

Läti Citadele pank tõi Eestis turule uudse makseviisi – käepaela, kuhu on viipemakse vahendina lisatud kiip ning millega saab ostude eest tasuda ka siis, kui pole kaasas ei mobiili ega pangakaarti.

Tegemist on Citadele uue innovaatilise ja lisavõimalusi pakkuva Visa X smart kaardiga, millele saab lisavõimalusena kaasa soetada käepaela ja kleebise. Mõlemat saab kasutada viipemaksete tegemiseks nagu pangakaarti. Nii käepaela kui ka kleebise hooldustasu on 50 senti kuus.

Käepael on saadaval neljas värvitoonis.
Foto: Citadele

Citadele panga tootejuhi Vivian Leetbergi sõnul sisaldab uus kaart palju võimalusi. "Näeme sihtrühmana eeskätt noori ja uuendusmeelseid kasutajaid. Käepael on on paljude jaoks oodatud lahendus, sest see annab aktiivsetele inimestele vabaduse liikuda ja sportida ilma tülikate raha- või õlakottideta," kinnitas ta.

Lisaks saab kaardiga sooritada piiramatul hulgal e-euromakseid Eestis ja mujal Euroopas ning võtta välja tasuta sularaha kuni tuhat eurot kuus üle maailma. Kontojäägilt makstakse 1% intressi aastas, igakuiste väljamaksetena.

Citadele panga aktsionärideks on Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupank (EBRD) ja rahvusvahelise pangandussektori kogemusega investorite grupp. Pangandusgruppi juhitakse Lätist tütarettevõtete ja filiaalidega Lätis, Leedus, Eestis ja Šveitsis.

Mullu esimesel poolaastal oli Citadele puhaskasum 18 miljonit eurot, klientide hoiused moodustasid 2,65 miljardit eurot ja panga neto laenuportfell 1,36 miljardit eurot.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755