Autor: Indrek Kald • 29. aprill 2019

Eesti tutvustab USAs küberinnovatsiooni

Sel nädalal toimub USAs Baltimore´is globaalne küberinnovatsiooni tippkohtumine, milles on oluline roll ka Eestil.
Eesti küberjulgeoleku erivolitustega diplomaatiline esindaja Heli Tiirmaa-Klaar.
Foto: Välisministeerium

1-2. mail asetleidva ürituse eesmärgiks on parandada dialoogi küberturvalisuse poliitika ja praktiliste aspektide vahel. Samuti kaasatakse teemadena tehniline innovatsioon ja järjest kiiremini areneva küberohupildi analüüsimine.

Ühendriikides toimuva tippkohtumise üheks peakõnelejaks on palutud Eesti küberjulgeoleku erivolitustega diplomaatiline esindaja Heli Tiirmaa-Klaar. Konverentsi ajakavas tutvustatakse teda maailma esimese kübersuursaadikuna.

Muuhulgas esindavad teised kõnelejad ka firmasid Google, Deloitte, Twitter, Allianz, Fedex, Delta Airlines.

"See on esimene tippkohtumine, mis on suunatud küberjulgeoleku poliitikale ja praktikale ning keskendub ka küberjulgeoleku innovatsioonile ja ohuolukorra arengule," ütles konverentsi juht Bob Ackerman.

Heli Tiirmaa-Klaar on olnud kaitseministeeriumi nõunik küberjulgeoleku alal, küberkaitse nõunik NATO peakorteris 2010-11 ja NATO esimese küberpoliitika toimkonna liige. Kuue aasta vältel oli ta Euroopa Liidu välisteenistuse küberjulgeolekupoliitika koordinatsioonisektori juht.

Septembrist 2018 on ta Eesti küberjulgeoleku erivolitustega diplomaatiline eriesindaja. Euroopa Liidu esimese küberjulgeoleku diplomaadina juhtis ta reeglite väljatöötamist, mille kohaselt võib EL kehtestada sanktsioone vastuseks küberrünnakule.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755