Autor: Indrek Kald • 7. mai 2019

Ülemiste City soovib tuhandeid püsielanikke

Seni ärilinnakuna tegutsenud enam kui 10 000 töötajaga Ülemiste Citys on arendajate prognoosi kohaselt juba 2025. aastaks üle tuhande püsielaniku. Homme saab esimene kortermaja seal nurgakivi.
Lennujaama kõrvale vana Dvigateli tsehhi asemele ehitatav elumaja kannab kunagise maadleja Georg Lurichi nime.
Foto: Mainor Ülemiste

Esimese kortermajana vamib Valukoja tänaval rammumehe Georg Lurichi järgi nimetatud hoone, millele panevad täna nurgakivi Ülemiste City arendaja Mainor Ülemiste ja ehitusfirma Fund Ehitus.

Dvigateli 19. sajandist pärit paekivimüüride vahele kerkiv Lurichi maja hakkab koosnema kahest tornist: 13korruselisest üürikorteriga osast ja 8korruselisest bürootornist.

"Enne elupindade rajamisega alustamist tahtsime olla kindlad, et linnakus oleks olemas korralik valik kaupluseid ja teenusepakkujaid, lasteaed-koolid, restoranid-kohvikud, treenimisvõimalused ja korralik transpordiühendus. Nüüd oleme selleks valmis," kinnitas Mainor Ülemiste juht Margus Nõlvak mullu augustis.

"Linnakusse kerkivad kodud on mõeldud esmajoones inimestele, kes on Ülemiste Citysse tööle saabunud välisriikidest aga ka spetsialistidele teistest Eesti linnadest," selgitas ta. "Tänaseks linnakus tööl käivast 10 000 inimesest on hinnanguliselt 15% välismaalased ja kaugemalt tulijad, mistõttu on üürikorterid linnakus juba hädavajalik täiendus," märkis ta Nõlvak toona.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755