Autor: Indrek Kald • 13. mai 2019

Ektaco soovib konkurente ära osta

Mullu 30% kasvanud kassa- ja läbipääsusüsteemide arendaja Ektaco otsib võimalusi teiste ettevõtete omandamise kaudu enda turuosa suurendada.
Ektaco juhatuse esimees Kaido Jelle firma 30. sünnipäeva puhul Tallinnas Tehnopolis puud istutamas.
Foto: Ektaco

Ektaco juhatuse liikme Külle Tärnovi sõnul on ettevõtte järgmise kümne aasta siht saada oluliselt suuremaks, kasvatada toodete müüki Eestis ja välisturgudel ning täiendada tooteportfelli mõne uue tootega.

"Oleme võtnud fookuse skaleeritavatele toodetele ning selgetele segmentidele, kasutame tootearenduses kliendikeskset lähenemist ja disainmõtlemise võimalusi. Tugeva fookuse hoidmiseks oleme müünud automaatika äriüksuse ning tulevikus otsime võimalusi ka ise teiste ettevõtete omandamise kaudu enda turuosa suurendada," selgitas ta.

Üle 1500 restorani, kaupluse ning meelelahutuskeskuse Eestis kasutab Ektaco väljaarendatud neljanda põlvkonna kassasüsteemi CompuCash. Turul on juba ka viienda põlvkonna mobiilne kassa ja veebipõhine kontoriprogramm.

"Ektaco asutati 30 aastat tagasi omaaegse startupina, mille investorid tulid Soomest ja sihid oli oma aja kohta suure riski ning ambitsiooniga. Ettevõte alustas Eestis personaalarvutite tootmist ja müüs neid Soome koolidele," meenutas Ektaco juhatuse esimees Kaido Jelle. Tema sõnul lisandus personaalarvutitele üsna kiirelt ka kassasüsteemide riist- ja tarkvaraarendus, mis on ettevõtte üks põhitegevusi tänaseni.

Teaduspargi Tehnopol juhatuse liikme Indrek Orava sõnul on Ektaco tõestanud, et ka traditsioonilise ärimudeliga ettevõte võib idufirmadele omast agiilset arendust kasutades töötada välja uutele vajadustele vastavaid lahendusi ning leida uusi võimalusi kiireks kasvuks.

"Ektaco on üks esimesi ettevõtteid tänases teaduspargis ning mul on hea meel näha, et nad on oma valdkonna liidrid ka tänapäeval," ütles Tehnopoli juhatuse liige.

Lisaks kassasüsteemile on Ektaco tooteportfellis ka tootmise digitaliseerimist toetav tööajaarvestuse lahendus ning teiste lahendustega integreeritav läbipääsusüsteem.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755