Autor: Indrek Kald • 16. mai 2019

Ettevõtluse edendajaiks valiti IKT-projektid

Euroopa ettevõtluse edendamise auhinna Eesti eelvooru parimaiks valis žürii e-residentsuse programmi ja idufirmade asutajate loodud MTÜ Eesti 2.0 projekti "Suvekool Hüppelaud".
Konkursi võitjad ja žürii liikmed.
Foto: MKM

Žürii tööd juhtinud majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi majandusarengu asekantsleri Viljar Lubi sõnul tunnustatakse ettevõtluse edendajate konkursiga edukaid tegevusi ja algatusi, mis inspireerivad ja julgustavad ettevõtjaid arenema.

"Üheks võitjaks ja novembris Helsingisse Euroopa finaali minejaks osutus e-residentlus, mille orginaalsuses, mõjus, ülekantavuses ja skaleeritavuses on raske kahelda ükskõik mis Euroopa või maailma riigis. Teiseks võitnud projektiks oli edukate Eesti idufirmade rajajate entusiasmist sündinud projekt "Suvekool Hüppelaud", mis pakub koolilastele väga praktilisi lahendusi. Sisuliselt räägitakse uuesti meie Skype´i lugu läbi füüsiliste prototüüpide ehitamise," kirjeldas ta.

Tegemist oli juba 13. korda toimunud konkursiga ning iga kord on leidunud uusi tegijaid. Samas võtavad osa ka Eestis juba suureks saanud ettevõtmised, kes on üha enam märkama hakanud konkursi võlu nii Eesti kui Euroopa kontekstis.

"On oluline märgata algatusi, mis aitavad elu Eestis edasi viia. E-residentsus on rahvusvahelise mõõtmega, toob Eesti ettevõtetele kliente juurde ning aitab avardada nende ekspordivõimalusi," kommenteeris e-residentsuse programmi juht Ott Vatter.

E-residentsuse programmi kaudu annab Eesti teiste riikide kodanikele võimaluse kontrollitult ja läbipaistvalt kasutada siinseid avaliku ja erasektori e-teenuseid. 2018. aasta lõpuks töötati välja e-residentsus 2.0, visioon ja ettepanekud. See näeb e-residentsust kasvava teenuseplatvormina ja suurema koostööruumina e-residentidele. E-residentsusest areneb ka stardiplatvorm Eesti teenuste ja toodete ning kultuuri ekspordiks võimsa kogukonna kaudu, mis ulatub juba täna enam kui 160 riiki maailmas.

MTÜ Eesti 2.0 on alates 2017. aastast suvekooli raames viinud Eesti koolinoored kokku tehnoloogiamaailma tippudest praktikutega, kelle juhendamisel saavad noored ehitada ideest valmis käegakatsutava toote. Läbi mõtestatud ühistegevuse tugevdab Hüppelaud sidet end rahvusvahelisel areenil juba tõestanud Eesti tehnoloogiaettevõtete ning kooliõpilaste kui tulevaste tegijate vahel.

"On suur au olla väikese MTÜna riiklikult tunnustatud nii väärikas seltskonnas ning seda suurem on vastutus Hüppelaua suvekooli formaati edasi arendada ja seda tutvustada ka väljaspool Eestit," ütles Hüppelaua suvekooli korraldava MTÜ Eesti 2.0 tegevjuht Ede Tamkivi.

Tänavu osales võistlusel kokku 17 projekti. Euroopa ettevõtluse edendamise auhinna 2019 Eesti eelvooru žüriisse kuulusid Viljar Lubi, kaubandus-tööstuskoja peadirektor Mait Palts, EBSi professor Tiit Elenurm, EASi juhatuse liige Sigrid Harjo, rahandusministeeriumi regionaalala asekantsler Kaia Sarnet ning teenusmajanduse koja esindaja Evelyn Sepp.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755