Autor: Indrek Kald • 17. mai 2019

Cleveroni kliendikaardile lisandus kaks uut riiki

Viljandi viimase miili robootiliste lahenduste tootja Cleveron laiendas äritegevust Tšehhi ja Norrasse, alustades koostööd Põhjamaade suurima sporditarvete jaemüüja ning Kesk- ja Ida-Euroopa logistikaturu liidriga.
Cleveroni pakirobot paigaldati ühte Tšehhi suuremasse, Prahas asuvasse Chodovi kaubanduskeskusesse.
Foto: Cleveron

"Kui me rohkem kui kümme aastat tagasi Eestisse pakiautomaatide võrgustiku lõime, tahtsime näidata, kui palju lihtsamaks need inimeste jaoks paki saamise teevad. Tänaseks on pakiautomaadid eestlaste jaoks elementaarsed, meie teeme ning kasutame juba pakiroboteid," rääkis Cleveroni juht Arno Kütt. "Nüüd on ka mujal hakatud mõistma nende eeliseid," lisas ta.

XXL Sports & Outdoor on Põhjamaade suurim sporditarvete jaemüüja, millel kauplused kogu Skandinaavias ja Austrias. Norra ettevõte paigaldas esimese Põhjamaa jaekauplejana Oslos asuvasse Alnabru poodi pakiroboti Cleveron 401. XXL Sports & Outdoori kliendid saavad oma kauba tellida e-poest Alnabru kauplusesse, paki saavad nad kätte poe sees asuvast iseteeninduslikust pakirobotist.

Kesk- ja Ida-Euroopa logistikaturu liider Zásilkovna kasutab esimesena Tšehhis pakkide lõppkliendile üleandmiseks Cleveron 402, mis on maailma kiireim pakirobot. Zásilkovna pakub logistikateenust 16 riigis enam kui 26 000 e-poele ning sellel on rohkem kui 2500 pakkide üleandmise punkti. Cleveroni pakirobot, mis Tšehhis ristiti Z-Botiks, paigaldati ühte Tšehhi suuremasse, Prahas asuvasse Chodovi kaubanduskeskusesse.

Viljandis tegutseva Cleveroni pakirobotid ja -automaadid on tänaseks jõudnud juba enam kui 15 riiki ning nende kaudu väljastatakse kuus 1,2–1,3 miljonit pakki. Ettevõtte põhikliendiks on USAs asuv maailma suurim jaemüüja Walmart. Eelmisel nädalal teatas Cleveron, et on jõudnud ka Austraalia ja Okeaania turule, kus koostööd alustati Uus-Meremaa suurima jaekaupleja The Warehouse Groupiga.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755