Autor: Indrek Kald • 18. mai 2019

Latitude59 esitlusvõistluse võitis näotuvastuse tarkvara pakkuja

Tehnoloogiakonverentsi Latitude59 pitchivõistluse ja 10 000 eurot võitis enam kui saja konkurendi ees eestivenelaste loodud näotuvastustarkvara pakkuja Identix.one.
Latitude59 pitchivõistluse võitis Identix.one.
Foto: Ahto Sooaru

Finaalis käisid ahvusvahelise žürii eest läbi kümme idufirmat. Konkursi peaauhinnaks oli 10 000 eurot, pilet konverentsile Summit Kreekas Sýrose saarel, juriidiline nõustamine advokaadibüroolt Hedman Partners, Valge Klaari poekrediit ning kolm kuud UMA Maakri Workspace´i tasuta kasutust.

Identix.one pakub näotuvastustarkvara, millega on võimalik luua ettevõtete vajadustele vastavaid erilahendusi. Mullu jaanuaris loodud ettevõtte nimi on OÜ Data Corporation ning selle juhatusse kuuluvad Kirill Shirokov ja Vladimir Alekseev.

Põhjamaade äriinglite programmi investorid otsustasid Latitude59 konverentsi raames tunnustada vabatahtlike meeskonnatööd hõlbustavat iduettevõtet Zelos ja värbamistööriista VideoCV 225 000 euro suuruse investeeringuga.

Tänavu käsitleti 16.-17. mail Latitude59 pealavadel 17 teemat, sealhulgas räägiti ettevõtlusest ja riiklikest investeerimisfondidest, küberturvalisusest ja STEAM-hariduse tulevikuväljavaadetest. Lisaks tutvustati innovatiivsest GovTechi, targa linna kontseptsioone ning räägiti isikuandmete kasutamisest tervisetehnoloogiate kontekstis. Konverentsi avakõne pidas president Kersti Kaljulaid.

Kahe päeva jooksul esines sadakond kõnelejat üle ilma, kohal oli pea 2500 osalejat 58 riigist, sealhulgas 270 investorit ja rohkem kui 700 idufirmade esindajat.

Järjekorras kolmeteistkümnes Latitude59 leiab aset aasta pärast, 28. ja 29. mail 2019 taas Tallinnas Kultuurikatlas.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052