Autor: Indrek Kald • 22. mai 2019

Baltisaksa iduettevõtja toetab Eesti IT-haridust

Baltisaksa juurtega edukas iduettevõtja Nikolai Riesenkampff asutas fondi, mis investeerib Eesti tehnoloogiaharidusse, püüdes oma tegevust lähiaastail mitmekordistada.
Perekonnafondi esindajad Joachim ja Nikolai Riesenkampff Tallinnas.
Foto: riesenkampff-stiftung.com

Gümnaasiumiõpilastele tehnoloogiaharidust pakkuv programm nimega Codesterite Klubi (Codesters.club) toimib koostöös koolidega nagu Kadrioru saksa gümnaasium, Tallinna ühisgümnaasium jt. Samuti toetavad seda eri tegevuste ja ressurssidega Tallinna tehnikaülikool, Microsoft Development Center Estonia, SAP ning teised organisatsioonid.

Erinevalt tavapärastest kodeerimiskoolidest keskendub Codesterite Klubi mitte ainult konkreetse programmeerimiskeele õpetamisele, vaid koolitusele, mis ühendavad pehmeid ja tehnilisi oskusi. Selleks, et luua digitaalseid tooteid, mida kasutajad armastaksid, läheb vaja palju mitmekülgsemaid teadmisi. Kolmeaastase programmi jooksul saavad klubi õpilased proovida UX-disaineri, front- ja back-end arendaja ning IT-projektijuhi ameteid.

Esimesed Codesterite Klubi õpilased valitakse välja koostöös partnerkoolidega ja 100% õppemaksu vabad klassid algavad juba sel sügisel. Riesenkampffide perekonna sihtasutus loodab lähiaastail programmi ulatust kolmekordistada ning on avatud koostööks teiste koolide ja ettevõtetega.

Codesterite Klubi asutajad on Balti juurtega saksa aadlike perekond Riesenkampffid. "Mulle meeldib see programm, sest see ühendab minu praktilise kogemuse ühe meie eesmärgiga – laste hariduse toetamine. Olen alati armastanud Eestit, see on meie perekonna kodu, ja imetlen, kuidas siin on uuenduslikud ja toetavad inimesed," selgitas perekondliku sihtasutuse juht Nikolai Riesenkampff.

Saksamaal Heidelberg sündinud õigusteaduste doktor Nikolai Riesenkampff oli makselahendusi pakkuva idufirma Moneybookers kaasasutaja ja juht. 2015. aastal müüdi e-kaubanduse hiiuks kasvanud ettevõte 1,1 miljardi euroga ning tegutseb täna nime all skrill.com. Aasta hiljem asutas Riesenkampff perekonna nime kandva fondi. Ühtlasi on ta Saksamaa jalgpalliklubi FC Kaiserslautern nõukogu esimees.

Riesenkampffi fond (Riesenkampff Stiftung) on Berliinis asuv mittetulundusühing, mille eesmärk on Balti riikides toetada lastega seotud tegevusi. Fondi praegune fookus on Eesti, kuna Riesenkampfidel on siin juured ja nad on kohalikus kultuuri- ja majanduselus kandnud olulist rolli. Enamik perekonnast paigutati Esimese maailmasõja järel küll ümber Saksamaale.

Riesenkampffi perekonna fond toetab Tallinnas ka toidupanka, nukumuuseumi, Kadrioru saksa gümnaasiumi ja Kaarli kooli.

Eestis 1590 aastast tegutsenud Riesenkampffide suguvõsa kanti 1783 Eestimaa rüütelkonna aadlimatriklisse. Perekonna eri harude esindajad omasid siin ka mitmeid mõisu, näiteks Paadrema, Kärevere ja Oisu.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052