Autor: Indrek Kald • 24. mai 2019

Eesti idufirma jõudis Mastercardi programmi finaali

Eestist, Taanist ja Norrast konkurentsivõimelisi finantstehnoloogia iduettevõtteid otsiva Mastercardi ja SEB ühise kolmekuulise arenguprogrammi finaali valiti 15 osalejat, sh Eesti idufirma Wallester.
ASi Wallester juhatuse liige Ahto Pärl.
Foto: Wallester

Innovaatilist maksete- ja lojaalsusplatvormi pakkuva ASi Wallester juhatuse liikmed on Ahto Pärl, Veiko-Joel Kokk ja Ainar Nurk. Kevadel alustas Wallester uudse puutevaba maksesüsteemi testimisega. Visa kaardi tehnoloogial põhinev kontaktivaba maksevahend on kleebis, mida saab kleepida mistahes pinnale.

"Lighthouse´i programmi raames on Wallesteri meeskond näidanud pühendumust, professionaalsust ning selget väärtust ja turupositsiooni, mis aitab neil oma klientide ootusi ületada," kommenteeris SEB digistrateegia juht Meelis Nurk.

Wallesteriga konkureerivad esikohale poodidele mõeldud nutikas vargusevastane seade Zliide Taanist ning tehisintellekti-põhine investeerimisnõustaja Quantfolio Norrast.

Mitu kuud kestnud programmi Lighthouse raames läbisid finantstehnoloogia ettevõtted arvukalt kasvule orienteeritud töötubasid, kus juhendajateks olid Mastercardi, riskikapitaliettevõtte NFT Ventures ning SEB eksperdid. Programmi käigus selgitati välja kolm finalisti, kellel oli kõige tugevam meeskond, innovatiivsem toode ning suurim kasvu- ja koostööpotentsiaal.

Ettevõtted on Mastercardi külalistena kutsutud oma ärimudelit tutvustama Amsterdamis toimuval rahandusmaailma konverentsil Money 20/20. Seal valitakse välja Lighthouse´i võitja, kes saab otsetee osalemiseks Mastercardi programmis Start Path.

Eestist osalesid programmis ka krediidivahenduse juturobot askRobin (Eesti/Lõuna-Ameerika), kliendiandmete haldamise ja rahapesuriskide tuvastamise süsteem Basis ID (Eesti/Singapur/Šveits), avatud pangandusel põhinev maksete taristu Crassula (Läti/Eesti), mobiilne rahakott ja kaupmeeste makselahendus Paytailor (Eesti/Suurbritannia).

SEB innovatsioonijuhi Siim Lepisku kinnitusel näitasid finaali pääsenud ettevõtted maailmatasemel innovatsiooni nii maksete kui investeerimise valdkonnas. "Usun meeskondade võimekusse tuua oma lahendused koostöös pankadega ka Eesti turule juba järgmise 6-12 kuu jooksul," lisas ta.

Mastercardi ja SEB ühisprogrammi Lighthouse järgmine voor stardib sügisel.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755