Autor: Indrek Kald • 24. mai 2019

Riik tutvustab krattide tegevuskava

Majandusministeerium, riigikantselei ja tehisintellekti ehk krattide ekspertrühm korraldavad täna Tallinna tehnikaülikoolis krattide tegevuskava infopäeva.
Krattide ehk tehisintellekti logokonkursi võitis Agnus Laane töö, mille keskseks ideeks on see, et kõikidel materjalidel on iga kord unikaalne allkiri, mille annab vastavalt programmeeritud tehisintellekt ise.
Foto: kratid.ee

Riigi poolt loodud krattide ekspertrühm on alates eelmisest aastast panustanud sellesse, et töötada maikuu lõpuks välja ettepanekud, millistel aladel oleks krattidest Eestile enim kasu ja milliste meetmetega nende kasutuselevõttu toetada.

Nii seda kui ka ettepanekuid Eesti õigusruumi arendamiseks koostati ja pakuti välja koostöös erinevate ettevõtete ja ekspertidega, kes juba kratte oma igapäevatöös aktiivselt kasutavad.

Infopäeva raames tutvustataksegi tehisintellekti valdkonna osapooltele tehtud töö tulemust ehk Eesti krattide tegevuskava, mis on koostatud ekspertrühma, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ning riigikantselei koostöös. Üritusele on registreerunud sadakond avaliku ja erasektori tehisintellekti eksperti.

Projekti tausta ning jätkutegevuste plaan avab MKMi asekantsler Siim Sikkut, avaliku sektori meetmeid tutvustab MKMi e-riigi andmejuht Ott Velsberg, erasektori ja hariduse meetmeid Ernst & Youngi juhtivkonsultant Siim Aben. TTÜ õiguse instituudi professori Tanel Kerikmäe esinemise teema on õigusanalüüs ja eetika. Ürituse lõpetab vabas vormis arutelu.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755