Autor: Indrek Kald • 29. mai 2019

Kosmoseala idufirmad kogunevad täna Tartusse

Täna algab Tartus Eestis esmakordne kosmoseteemaline äriarendusprogramm Garage48 SpaceTech Bootcamp, mis võimaldab varajase faasi idufirmadel toote turule toomist kiirendada.
Mai alguses toimunud kosmoseteemalisest arendusnädalavahetusest osavõtjad.
Foto: Garage48

Viiepäevane programm on jätkuürituseks mai alguses toimunud kosmoseteemalisele arendusnädalavahetusele Garage48 SpaceTech 2019, kus osalejad ehitasid 48 tunni jooksul valmis toote esialgse prototüübi. Kümne osalenud meeskonna seast valiti välja viis paremat, kes saavad võimaluse oma ideed rahvusvaheliste äri- ja kosmosevaldkonna mentorite käe all edasi arendada.

Projektijuht Kadri Kõiviku sõnul on Garage48-l põnev minna edasi uudse jätkuprogrammi formaadiga, mis aitab häkatonil sündinud tiimidel oma projekte arendada. "Peale programmi lõpetamist on meeskonnad valmis kandideerima Euroopa kosmoseagentuuri (ESA) Eesti äriinkubaatorisse või mõnda rahvusvahelisse kiirendisse," selgitas ta.

ESA Eesti äriinkubaatori juhi ja Tartu teaduspargi juhatuse liikme Andrus Kurvitsa sõnul on programmi lõpetanud meeskonnad valmis osalema ka rahvusvahelistel innovatsioonivõistlustel nagu Galileo Masters või Copernicus Masters, kus kosmosevaldkonna toodete arendamiseks on miljoni euro suurune auhinnafond.

"Teeme omalt poolt kõik, et viia Eesti startup-ettevõtluse entusiastideni sõnum: kosmosetehnoloogia ei ole raketiteadus ja igale maapealsele probleemile on olemas lahendus kosmosest," märkis ta.

Garage48 SpaceTech Bootcampi raames tegelevad meeskonnad viie päeva jooksul idee valideerimise, ärimudeli loomise, ettevõtluse legaalsete aspektide ning esimeste potentsiaalsete klientide leidmisega. Programmi viimasel päeval toimuvad kohtumised investoritega, kus tiimid kaitsevad oma projekti kohalike ettevõtjate ja äriinglite ees.

Äriarendusprogrammi mentoriteks on valdkonna spetsialistid ESAst, Tartu ülikoolist, Mooncascade´ist, Pipedrive´ist, Fortumost ning teistest tehnoloogiaettevõtetest.

Üritus toimub Interreg Eesti-Läti SpaceTEM projekti raames ning on finantseeritud Euroopa Regionaalarengu Fondi poolt.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755