Autor: Indrek Kald • 4. juuni 2019

Mõis ja Tamjärv loovad idufirmade arenduskeskuse

Jüri Mõisa ja Hannes Tamjärve osalusega taastuvenergia ettevõte Sunly ja Eesti roheinnovatsiooni katusorganisatsioon Cleantech ForEst loovad iduettevõtete arenduskeskuse.
Endised pankurid Jüri Mõis ja Hannes Tamjärv.
Foto: Erik Prozes

Sunly ja Cleantech ForEsti koostööleping märgib Eestis esmakordse rohe- ja energiatehnoloogia iduettevõtete keskuse loomise algust. Koondades valdkonna ettevõtteid, pakub keskuse nimega Port of Power (PoP) idufirmadele professionaalset tuge, investeeringuid ning ligipääsu piirkondlikule ja rahvusvahelisele kontaktvõrgustikule.

Cleantech ForEsti juht Erki Ani märkis, et elamiskõlbliku keskkonna tagamiseks peab tulevikus kliimaprobleemidele otsa vaatama süsteemselt, samamoodi süsteemselt peab toetama ka neid probleeme adresseerivaid lahendusi ehk rohetehnoloogiaid.

"Oleme Eestis tegutsenud juba mitmeid aastaid selle nimel, et tuua turule uuenduslikke tooteid ja teenuseid, mis võimaldavad traditsioonilistele ning tihti ebaefektiivsetele tehnoloogiatele asendust pakkuda. Koostöö Sunlyga saab olema kindlasti viljakas ning rõõm on näha, et antud valdkonna arengutele pööratakse aina rohkem tähelepanu," rääkis Ani.

Sunly juhi Priit Lepasepa sõnul toob leping loodetavasti kaasa pikaajalise koostöö Eesti cleantech- ja taastuvenergia idufirmade kogukonna kasvatamisel. "Sunly on Eesti ainuke rohetehnoloogiate riistvarale fokuseeritud investor, kes otsib nii meilt kui ka rahvusvaheliselt lootustandvaid idufirmasid. Seetõttu oleme juurutamas samateemalist kogukonda ja ühistöötamise keskust Pirital, mil nimeks Port of Power," rääkis ta.

Lepasepp lisas, et pakkudes nii füüsilist pinda, tehnoloogia mentorlust, turundustuge kui ka investeeringuid, on Sunly tugev koostööpartner Cleantech ForEstile.

Cleantech ForEst on mittetulunduslik organisatsioon, mille missiooniks on roheinnovatsiooni kiirendamine, kohaliku rohetehnoloogia arengu ja iduettevõtluse toetamine Eestis. Organisatsioon loodi 2016. aastal ning on toetanud sadu iduettevõtteid.

Sunly on taastuvenergiale ning cleantech-innovatsioonile fokusseeritud investor, mis tegutseb Baltimaades ja selle lähipiirkonnas. Sunly Infra arendab taastuvenergia projekte ning Sunly Startup investeerib taastuvenergia ja elektrifitseerimise valdkonna idufirmadesse.

Sunly koondab investoreid, kelle seas on endised Nelja Energia ASi aktsionärid, sh Vardar A/S Norrast, Ivard OÜ (Peeter Mänd), AS Vestman Energia (Aivar Berzin), HTB Investeeringute OÜ (Hannes Tamjärv), JMB Investeeringute AS (Jüri Mõis), Solarcom OÜ (Martin Kruus) ja Atradius OÜ (Kalle Kiigske).

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755