Autor: Indrek Kald • 4. juuni 2019

mTasku kasutajate hulk mitmekordistunud

Telia eestvõttel arendatud mobiilse rahakoti mTasku kasutajate hulk ning makete kogusumma on alates 2018. aasta algusest mitmekordistunud.

Telia Eesti poolt loodud mobiilse rahakoti lahendus mTasku on viimase aasta jooksul teinud läbi kiire arengu ning selle kasutajate arv ulatus mai alguses enam kui 40 000 inimeseni. Veel aasta eest oli mTaskul umbes 16 000 kasutajat. Kokku on mTaskuga sooritatud oste enam kui üheksa miljoni euro ulatuses.

Telia Eesti ärikliendiüksuse juht Tarmo Kärsna ütles, et kuna mTaskusse saab lisada nii erinevaid panga- kui ka kliendikaarte, on see muutnud igapäevaste ostude eest tasumise paljude inimeste jaoks kiireks ja lihtsaks. "Ühtlasi tähendab see, et alati ei pea endaga kaasas kandma rahakotti koos erinevate plastkaartidega," lisas ta.

Kärsna kinnitusel ulatub mTaskuga sooritatud ostude kuukäive praegu umbes 800 000 euroni, olles aastaga läbi teinud ligi kahekordse kasvu. Igakuine tehingute arv on ületanud 100 000 piiri ning selles vaates on aastane kasv olnud 1,6kordne.

Kõige olulisemat mõju mobiilimaksete kiirele kasvule Eestis on avaldanud see, et mTaskuga saab ostude eest tasuda nii Tallinna Kaubamaja grupi kauplustes (kaubamajad Tallinnas ja Tartus, Selverid, I.L.U. kauplused), kui ka ABC Supermarketsi kauplustes (Solarise toidupood, Delice´i toidupoed ja Comarketid).

"Kliendid hindavad mTasku mugavat lahendust. Rakendusse lisatud Partnerkaartide arv kasvab jõudsalt ja praeguseks on Partnerkaardi lisanud juba pea 30 000 klienti," ütles Tallinna Kaubamaja grupi Partnerkaardi arendusjuht Rene Paats.

ABC Supermarketsi siseauditi juhi Janne Nurja sõnul on aga mTasku samm mugavama ja plastivabama tuleviku suunas. "Oleme äärmiselt uhked, et saame oma klientidele seda makselahendust pakkuda. Viimaste kuude jooksul on mTasku maksete osakaal meie kauplustes kordades kasvanud," lisas ta.

Kokku on klientide poolt erinevate ettevõtete kliendi- ja sooduskaarte mTaskusse lisatud umbes 55 000. 65% mTasku kasutajaist on mehed, vanusegruppide arvestuses on kõige aktiivsemad kasutajad 25–44aastased.

MTasku on mobiilne rahakott, mis on arendatud Telia, LHV, EveryPay ja Tallinna Kaubamaja grupi ning kassalahenduste pakkujate Ektaco, ID Süsteemid, Nixor ja Laansoo & Trussmann koostöös. MTasku platvormi ja äpi peamiseks arenduspartneriks on Datanor OÜ ning koostööpartneriks Tallinna tehnikaülikool, kellega koos arendatakse turvaliste elektrooniliste dokumentide ja läbipääsulubade kasutamist mobiiltelefonis.

MTasku äpi saab alla laadida Apple Store’i ja Google Play rakendusepoodidest ning seda saavad kasutada kõigi Eesti mobiilsideoperaatorite kliendid.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755