Autor: Indrek Kald • 5. juuni 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LHV sai pangaliidu innovatsioonipreemia

Pangaliidu innovatsiooniauhinna žürii valis üheksa võistlustöö seast parimaks LHV ettevõtluskonto, mis võimaldab inimesel bürokraatia ja aruandluseta ettevõtlusega tegeleda, muretsemata maksude tasumise pärast - see kõik käib automaatselt.
Mari-Liis Lind ja Katrin Talihärm tunnustamas innovatsioonipreemia võitjat. Preemia võttis LHV nimel vastu Margus Holland.
Foto: Eesti Pangaliit

Lahendus on loodud LHV ning maksu- ja tolliameti koostöös ning on klientidele avatud jaanuarikuust. Žürii liikmed tõstsid võidutööd esile kui head riigi ja erasektori koostööd. E-residentsuse programmi juht Ott Vatter sõnas, et ettevõtluskonto näol on tegu ettevõtluskeskkonna arendamisega nii panga, riigiasutuste kui ka tarbija huvisid silmas pidades. "Tegu on selgelt innovatiivse lahendusega, mis loob lisandväärtust kõigile," nentis ta.

Naisi IT-sektoris tegutsema motiveeriva MTÜ Tech Sisters ja laste loovuskiirendi Vivita asutaja Mari-Liis Lind lisas, et käsikäes LHV panga poolt loodud e-tuvastusega võimaldab ettevõtluskonto inimestel üle Eesti mugavalt mikroettevõtlusega alustada ja tegeleda.

Lind rääkis ka, et konkursil osalenud lahenduste ühisnimetajaks on parem kasutajakogemus. "Olgu selleks siis teenuse laiem ja lihtsam kättesaadavus, kliendi võimalus oma tegevusi kiiremini ja mugavamalt teostada või paranenud oskus teha targemaid finantsotsuseid ja äri. Nende uute pangateenuste keskmes on soov olla kliendi jaoks olemas olla ja teda tema teekonnal toetada," lisas Lind.

LHV digitaalpanganduse juhi Margus Holland sõnas auhinna vastuvõtmisel, et ettevõtluskonto puhul oli seda arendama asudes keeruline öelda, kui suur võiks olla klientide huvi, kuna varem sellist teenust polnud.

"Tagantjärele on hea tõdeda, et tegelesime ettevõtluskontot luues õige asjaga. Kliendid on selle hästi vastu võtnud, küsimusi ja huvi on palju. Pisiettevõtluse lihtsustamine ja bürokraatiavabaks muutmine on nii vajalik paljude inimeste jaoks," rääkis Holland.

Võistlustööde seas olid lisaks Coop panga sularaha väljamakse võimalus kaupluste kassades ja elektroonilise liitumise lahendus, SEB kasvuprogramm, Swedbanki mobiilsed viipemaksed, finantsvõimekuse tööriist ja kogumispäevik ning LHV e-tuvastus ja mikroinvesteerimine.

Pangaliidu Innovatsioonipreemia 2019 žürii liikmeteks olid MTÜ TechSisters eestvedaja Mari-Liis Lind, e-residentsuse programmi juht Ott Vatter, riigikantselei digiinnovatsiooni nõunik Marten Kaevats ja tehnoloogiaajakirjanik Henrik Roonemaa. Innovatsiooniauhindu jagas pangaliit neljandat korda.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474