Autor: Indrek Kald • 11. juuni 2019

Fitek käivitab üleeuroopalise e-arvete portaali

Belgia omanikega Eesti finantstehnoloogiafirma Fitek käivitab üleeuroopalise e-arvete portaali invoicegate.com, kus väikesed ja keskmise suurusega ettevõtted saavad saata ning vastu võtta e-arveid.
Fiteki ärijuht Andres Lilleste.
Foto: Fitek

Fitek Grupi juhi Mait Sooaru sõnul soovivad nad teha e-arve saatmise ning vastuvõtmise lihtsaks ja kättesaadavaks igale ettevõttele. "Alustame Eestist, siit liigume edasi teistesse Balti riikidesse, seejärel Põhjamaadesse ja Kesk-Euroopasse. Eesmärk on aastaga katta suurem osa Euroopast, kasutades selleks kaubamärki invoicegate.com," märkis ta.

Uut portaali rahastas EL

Kuna uue keskkonna arendus on mahukas ning suunatud laiale tarbijaskonnale kogu Euroopas, taotles Fitek toetust Euroopa Liidult ning taotlus osutus ainsa sarnase projektina edukaks. Üleeuroopalise veebikeskkonna arendust toetab Euroopa ühendamise rahastu (CEF).

Sellest rahastatakse projekte, mille eesmärk on luua puuduvaid ühendusi Euroopa energia-, transpordi- ja digitaalvõrgustikus. Samuti on rahastu eesmärk muuta Euroopa majandus keskkonnasõbralikumaks, edendades keskkonnahoidlikumaid transpordiliike ja kiiret lairibaühendust ning toetades taastuvenergia kasutamist.

Ka arved.ee sai uue näo

Eestis hakkas sel kuul tööle uuendatud arved.ee, mis lubab e-arveid saata tasuta. Platvormilt saab arveid saata Eesti e-arve võrgustikku ja Eesti pankadesse, samuti saab ka saata rahvusvahelisi e-arveid erinevatesse Euroopa riikidesse.

1. juulil hakkab Eestis kehtima seadus, mis kohustab avalikku sektorit vastu võtma vaid e-arveid. "Uuenenud portaali kaudu saavad kõik tasuta riigile, omavalitsustele ja muudele avaliku sektori asutustele seadusega nõutavas formaadis e-arveid saata," sõnas Fiteki ärijuht Andres Lilleste.

Fitek kuulub finantstehnoloogia lahendusi pakkuvasse Fitek Gruppi, mis tegutseb Eestis, Lätis, Leedus, Ühendkuningriigis, Slovakkias, Serbias ning Bosnias ja Hertsegoviinas. Belgia ettevõttele Unified Post kuuluv grupp annab tööd 270 inimesele, firma mullune käive oli 21,5 miljonit eurot.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052