Autor: Indrek Kald • 12. juuni 2019

Tieto Estonia jõudis kahjumist kasumisse

300 töötajaga Tieto Estonia ASi müügitulu kasvas mullu üle viie protsendi, lisaks jõudis ettevõte kahjumist enam kui miljonieurosesse kasumisse.
Tieto Estonia juht Anneli Heinsoo.
Foto: Raul Mee, fotograaf

Tieto Estonia käive oli eelmisel majandusaastal 15,4 miljonit eurot ning kasum 1,66 miljonit eurot võrrelduna 14,6 miljoni ja -108 000 euroga aasta varem. Müügi kasv tuli peamiselt Eestis pakutud teenuste kasvust, eriti erasektoris. Ekspordi müügitulu jäi võrreldes eelmise perioodiga samaks, moodustades 2/3 Tieto kogutulust.

Tieto Estonia juhi Anneli Heinsoo sõnul on nende käesoleva aasta eesmärk suurendada IT-teenuste osutamist erasektori klientidele, sh finantssektori ja tööstuse digitaliseerimise lahendustesse ning andmevahetuse operaatorteenustesse.

"Kõik valdkonnad, kus Tieto Estonia teenuseid pakub, arenevad jätkuvalt kiiresti: see on nii asjade interneti, finantssektori, tööstuse kui ka operaatorteenustega. Meie eesmärk on kiire arenguga mitte ainult sammu pidada, vaid olla valdkondlik suunanäitaja," ütles ta.

Heinsoo sõnul pole Tieto enam ammu lihtsalt teenusepakkuja, vaid professionaalne partner ja ärikonsultant, kes aitab parendada klientide äriprotsesse ning kasvatada nende toodete lisandväärtust.

Eelmisel aastal sisenes Tieto ka andmevahetuse ja operaatorteenuste turule kaubamärgi Tieto BIX nime all, pakkudes nii riigi- kui erasektori klientidele automaatse andmevahetuse ja e-arvetega seotud digitaalseid teenuseid.

Mullu keskmiselt 300 inimesele tööd andnud Tieto Estonia töötasu üldsumma koos sotsiaalmaksudega oli 9,64 miljonit eurot. Riiklike maksude tasumise järgi kuulub Tieto Estonia IT-sektori suurimate tööandjate hulka, tasudes kvartalis üle miljoni euro riigikassasse.

Tieto on Põhjamaade suurim täislahendusi pakkuv IT-ettevõte, mis annab tööd enam kui 14 000 inimesele. 1994. aastast Eestis tegutsev Tieto Estonia keskendub tarkvaraarendusele, äriprotsesside ja infosüsteemide automatiseerimisele, IT-taristuteenustele ning pangandustarkvara tootearendusele ja müügile.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052