Autor: ITuudised.ee • 14. juuni 2019

Nortali müük ja kasum kasvasid enam kui kolmandiku

Tarkvara- ning ärikonsultatsioonide ettevõtte Nortal konsolideeritud müügitulu kasvas mullu 38 protsenti ja tegevuskasum 39%. Ka töötajate arv suurenes rohkem kui kolmandiku võrra. Firma juht lubab sama tempo jätkumist.
Nortali asutaja ja juht Priit Alamäe.
Foto: Liis Treimann

Kümnes riigis tegutseva Nortali müügitulu ulatus eelmisel aastal 66,8 miljoni euroni ja tegevuskasum (EBITDA) 7,4 miljoni euroni.

Nortali asutaja ja juhi Priit Alamäe sõnul näitas ettevõte mullu suurepäraseid tulemusi kõigil koduturgudel Euroopas, USAs ja Pärsia lahe piirkonnas ning tänavu on oodata sarnast kasvutempot.

"Viisime äsja lõpule 50 miljoni eurose võlakirjaemissiooni, et kiirendada äri kasvu Saksamaal, Põhjamaades ja USAs," lisas ta.

Olulisemate sündmustena möödunud aastal nimetas Alamäe tütarettevõtte asutamist ja tegevuse laiendamist Saksamaal ning pilveteenustele spetsialiseerunud tarkvaraettevõtte Dev9 omandamist USAs.

"Tegime eelmisel aastal Saksamaal ja USAs äri kasvatamiseks märkimisväärseid investeeringuid. Prognoosime, et 2019. aastal moodustavad just Saksamaa, USA koos Põhjamaadega suurima osa meie kasvust," ütles Alamäe.

Eelmisel aastal kasvas 35% ka Nortali töötajate arv, ulatudes nüüd 850 inimeseni. "Andekate tippspetsialistide värbamine on kõikide sektori ettevõtete jaoks meie koduturgudel üks tähtsamaid väljakutseid, kuid tunneme, et suudame pakkuda tipptalentidele kasvu- ja arenguperspektiivi, mida nad otsivad," märkis Alamäe.

Seoses kiire töötajate arvu kasvuga tegi ettevõte möödunud aastal olulisi investeeringuid ka uutesse kontoripindadesse Belgradis, Vilniuses, Helsingis, Oulus, Stockholmis ja Seattle´is.

Tuues esile 2018. aasta olulisi projekte, nimetab Alamäe läbimurret Soome ja Araabia Ühendemiraatide tervishoiussektoris, uusi projekte Saksamaal ning e-kaubanduse projektide mahu märkimisväärset kasvu Põhjamaades ja USAs.

Eestis alustas ettevõte suurprojekti, et luua sotsiaalkindlustusametile järgmise põlvkonna proaktiivsed e-teenused ning rajada uus infosüsteem.

Eelmisel aastal edukalt käivitatud klienditeenuste seas mainis Alamäe ka Soome maksuameti projekti, mis mõjutab kõiki riigi maksumaksjaid. Pärsia lahe piirkonnas viis Nortal mullu lõpule esimese etapi projektis Omaani sultanaadi rahandusministeeriumile, mis võimaldab käibemaksu kogumise. Samuti tegeleb ettevõte Omaani tööjõuministeeriumi immigratsioonitoimingute automatiseerimisega.

Tuginedes Dev9 kogemusele, on Nortal asunud investeerima pilveteenuste pakkumisse ka Euroopas, käivitades käesoleval aastal pilveteenuste kompetentsikeskused Vilniuses ja Helsingis.

Grupi struktuuri lihtsustamiseks viib ettevõte juunis lõpule Nortal Group ASi (NG, omab 100% Nortal ASi aktsiaist) ja Nortal Group Holding ASi (NGH, omab 100% NG aktsiaist) ühendamise.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755