Autor: Indrek Kald • 15. juuni 2019

TTÜ: nimi TalTech on lisanud silmapaistvust

Uus kaubamärk TalTech on toonud Tallinna tehnikaülikoolile juurde silmapaistvust rahvusvahelises suhtluses, kommenteeris TTÜ oma eksrektorite soovitust vähendada nime TalTech kasutust.
TTÜ võitel võeti nimi TalTech kasutusele õiguspäraselt.
Foto: Tehnopol

Tehnikaülikooli endised rektorid Andres Keevallik ning Olav Aarna palusid eile avalikus kirjas ülikooli kuratooriumil mitte kinnitada eestikeelsesse käibesse lühinime TalTech, vaid säilitada lühinimi TTÜ ja kasutada ka eestikeelset täisnime.

Ühtlasi teatasid endised rektorid, et uue sümboolika kasutuselevõtul rikuti nii ülikooli põhikirja kui ka seadust, sest muutused polnud kooskõlastatud ülikooli nõukoguga ja neid hakati legaliseerima tagantjärele.

Tehnikaülikool kinnitas eile vastukommentaaris, et ülikooli rahvusvahelise lühinime muudatus põhikirjas võeti TTÜ nõukogu poolt vastu oktoobris 2018, see on läbinud kõik vajalikud põhikirjalised otsustuskogud ning saanud valdava enamusega heakskiidu.

Seda kinnitab ka kuratooriumi antud hinnang, kus kuratoorium kui ülikooli kõrgeim juhtorgan on seisukohal, et lühinimi TalTech ja selle visuaalse kujutise kasutusele võtmine ei rikkunud ega riku Tallinna tehnikaülikooli seadust, põhikirja ega teisi õigusakte, märkis TTÜ.

Ülikooli teatel on nende ametlik ja laialdaselt kasutusel olev nimi endiselt Tallinna tehnikaülikool.

TTÜ teatel on uus kaubamärk toonud juurde silmapaistvust rahvusvahelises suhtluses ning toetanud ülikooli maine arengut ka Eestis. "Värskelt valminud Eesti ülikoolide maineuuringu põhjal on hea meel väita, et tehnikaülikooli mainekuvand on viimase aasta jooksul tugevalt tõusnud just Eesti 15-19aastaste noorte silmis," teatas TTÜ.

Tehnikaülikooli kinnitusel on tuntavalt "tõusnud nii tehnikaülikooli erinevaid tugevusi koondav maineindeks kui ka tehnikaülikooli/TalTechi brändi meeldivus noorte silmis. TalTechi tugeva maine noorte seas tagab uuringu järgi muuhulgas oluliselt üle keskmise hinnatud uuenduslikkus (uudsed lahendused teadus-, õppe-, arendus- ja loometöös)," seisab ülikooli vastukommentaaris.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052