Autor: Indrek Kald • 19. juuni 2019

Soome Wolt kaasas 130 miljonit dollarit

Eestis kiirelt kasvav Soome toiduveoettevõte Wolt kaasas värskelt 130 miljonit dollarit, mis suunatakse rahvusvahelisse laienemisse. Lisaks avalikustas firma alles nüüd, et sai ka mullu jaanuaris investoreilt 30 miljonit.
Eesti oli kolmas ning ühtlasi esimene Skandinaaviast väljapoole jääv turg, kuhu Wolt kolme aasta eest laienes.
Foto: Wolt

Wolti lahendus toidu kojuveoks põhineb nende enda arendatud tehnoloogial, kus logistikat optimeeritakse reaalajas. See aitab kohaletoimetamist korraldada efektiivsemalt, kui enamus turulolevatest pakkujatest seda suudab.

Wolti kaasasutaja ja tegevjuhi Miki Kuusisõnul hinnatakse 2030. aastaks toidu kojuveo turu kasvu tänaselt 35 miljardilt 365 miljardini, mis annab ettevõtetele nagu Wolt ideaalse võimaluse areneda.

"Olgugi, et kiireid kasvunumbreid suudavad näidata pea kõik sellel turul opereerivad ettevõtted, on seda ääretult keeruline teha samaaegselt jätkusuutliku ärimudeli ehitamisega. Just see on Wolti põhieesmärk – ehitada toiduveo valdkonna kõige efektiivsem ettevõte," märkis ta.

"Värskeim rahastus annab tunnistust sellest, kui palju oleme selles osas juba ära teinud ning ühtlasi sellest, kui palju on veel ees," ütles Wolti tegevjuht Miki Kuusi.

Wolti Baltikumi tegevjuhi Liis Ristali sõnul on Eesti Wolti väikseim riik, samas aga siiani üks kõige kiiremini kasvavaid turge. "On au tõdeda, et viimase rahastuse üks suuremaid motivaatoreid investorite jaoks oli Eesti kui ühe Wolti turu tulemuslikkus. Usun, et see tõestab, kui innovaatilised ja tehnikateadlikud on eestlased," kommenteeris Ristal.

Eesti oli kolmas ning ühtlasi esimene Skandinaaviast väljapoole jääv turg, kuhu Wolt kolme aasta eest laienes. Kui pisut üle aasta tagasi tegutses Wolt kümnes linnas, siis nüüdseks on firma laiendanud oma tegevust 50 linna Euroopas ja Lähis-Idas.

130miljonilist rahastusvooru juhtis Iconiq Capital, mullust rahastusringi 83North, investeerijate hulgas olid veel Highland Europe, EQT Ventures ja Lifeline Ventures.

"Wolt on paljude parameetrite poolest väga eriline ettevõte. Meie jaoks oli iseäranis atraktiivne nende suurepärane opereerimismudel, mis on äärmiselt efektiivne. Wolti meeskond on suutnud ehitada viimistletud ja jätkusuutliku opereerimismudeli ning samal ajal järsult kasvada," ütles Iconiq Capitali osanik Greg Stanger.

"Toidu kojuveo turg on äärmiselt konkurentsitihe ning on märkimisväärne, et Wolt paistab teiste hulgast silma oma jätkusuutliku ärimudeliga. Wolt on haruldane leid," lisas 83Northi partner Laurel Bowden.

Wolt asutati 2014. aastal Helsingis ning tänaseks töötab seal üle 450 inimese 15 riigis. Ligi 80pealine arendustiim tegeleb igapäevaselt enda ehitatud platvormi arendamisega.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755