Autor: Indrek Kald • 21. juuni 2019

Levira katab sügiseks Eesti spordisaalid robotkaameratega

Tehisintellekti valdkonna teenuseid arendav ettevõte Levira kavatseb sügiseks katta robotkaameratega suuremad spordisaalid üle Eesti.
Levira robotkaamera spordihallis.
Foto: Levira

Mõned kuud tagasi sõlmisid telekomiettevõte Telia ja digiteenuste ettevõte Levira lepingu, et toota kõrgtehnoloogilisi teleülekandeid spordi ja meelelahutuse vallas, mis jõuavad televaatajateni Telia LIVE kanali vahendusel. Robotkaameratel põhinev koostöö on olnud edukas ning innustanud mitmeid spordikeskuseid innovatiivse lahendusega liituma.

Praeguseks on tehisintellektiga kaamerate projektile andnud positiivset vastukaja Tallinnas asuvad Audentese ja Kalevi spordihall ning Keilas, Raplas, Kohilas, Rakveres, Tartus, Paides, Tormas ja Võrus asuvad spordikeskused. Levira ambitsiooniks on katta robotkaameratega kogu Eesti.

"Eesmärgiks on alati olnud lisaks kvaliteetsele teenusele pakkuda oma klientidele ka innovaatilisi lahendusi. Tehisintellekti abil töötav robotkaamerate lahendus on just seda ning Leviral on rõõm, et koostööpartnerite huvi on aina kasvamas," märkis Levira meediateenuste arendusjuht Martti Kinkar.

"Sügiseks on meie ambitsioon paigaldada üle Eesti vähemalt 15 kaamerat, et tuua vaatajateni põnevad spordielamused igast Eestimaa otsast," lisas ta.

Maaülikooli spordiklubi müügi- ja teenindusjuhi Anett Nurme sõnul lubab robotkaamerate paigaldamine neil tulevikus pakkuda klientidele lisavõimalusi ja edastada oma võistkondade mänge.

"Populaarsemad spordialad, kus kasutaksime kaameraid, on korvpall, võrkpall, saalihoki ja saalijalgpall ehk futsal. Publikuks ootame praegusi ja uusi fänne, kellel ei ole võimalik saali jõuda, kuid kes sooviksid sellegipoolest mängudele kaasa elada," ütles ta.

Rakvere spordikeskuse direktori Siim Tuusi sõnul on videoanalüüsil spordis tähtis roll, seega võiks Levira kaamera olla suur lisandväärtus erinevatele spordiklubidele. "Rakvere spordihallis on tänasel hetkel kõige populaarsemad spordialad korv- ja võrkpall ning eeldatavasti on nende alade meistriliiga mängudelt on kavas ka esimesed otseülekanded," lisas ta.

Spordiülekannete puhul jälgib tehisintellekt palli ja mängijate liikumist ning valib automaatselt välja põnevamad kordused, mida spordisõber näha tahab. Robotülekannete vallas on Levira tehnoloogiapartner Pixellot.

Digiteenuste ettevõte AS Levira telesisu, aitab meediateenuste osutajatel telekanaleid kokku panna ning hoolitseb selle eest, et programmid oleksid eetris 24 tundi ööpäevas 365 päeva aastas. Levira on Eesti põhiline TV- ja raadiolevivõrkude operaator ja omab Eesti üht suuremat andmekeskust. Ettevõtte klientideks on rahvusvahelised ja kohalikud IT-ettevõtted ja meediateenuse osutajad.

Kunagisest ringhäälingu saatekeskusest välja kasvanud Levira aktsionärid on Eesti riik ja Prantsuse telekommunikatsiooniettevõte TDF osalustega vastavalt 51% ja 49%.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755