Autor: Indrek Kald • 1. juuli 2019

Levira plaanib tänavu kasumlikkust suurendada

Digiteenuste ettevõte AS Levira prognoosib tänavu ligi kümneprotsendilist käibekasvu ja 30%-list kasumikasvu.
Levira juht Tiit Tammiste ja Äripäeva peadirektor Igor Rõtov mullu IKT Aastakonverentsil, kus Levira sai kätte telekomifirmade TOPi 2.-3. koha diplomi.
Foto: Äripäev

Levira jätkab võrguteenuste valdkonnas infrastruktuuri ja asjade interneti (IoT) arendamisega. Olulised märksõnad on firma turundus- ja kommunikatsioonijuhi Kristi Kurelli sõnul ka tooteportfelli laiendamine ning uute tehniliste lahenduste turuletoomine koostöös partnerite ja klientidega.

Meediateenuste vallas on põhirõhk digitaalsete meediavarade halduse teenustel ja tehisintellektil põhineval teletootmisel. IT-teenuste vallas arendab Levira tänavu edasi IT-taristu haldamise terviklahenduse pakkumise võimekust ja kavas on luua standardiseeritud virtualiseerimiskeskkond parima võimaliku teenustaseme pakkumiseks klientidele, teatas ettevõte.

Levira eelmise aasta konsolideeritud müügitulu oli 10,1 miljonit eurot ning ärikasum (EBITDA) ulatus 2,2 miljoni euroni. Levira investeeris mullu 1,9 miljonit eurot, millest suure osa moodustasid investeeringud telelevi- ja distributsioonivõrkudesse ning teletootmise ja serverimajutusteenuste arendamisse.

"Viimastel aastatel on Levira keskendunud tehnoloogilistele uuendustele, pakkudes klientidele üha aktiivsemalt asjade internetil (IoT) ja tehisintellektil (AI) põhinevaid teenuseid. IT-teenuste segmenti ilmestas ka Levira andmekeskuse laiendamine," ütles Levira juhatuse esimees Tiit Tammiste.

Tema sõnul tasub võrguteenuste valdkonnast esile tuua, et vastavalt rahvusringhäälinguga sõlmitud lepingule laienes ETV+ leviala eelmisel aastal kogu Eesti territooriumile ja lepiti kokku üleminek HD-standardile.

"Meediateenuste vallas otsib Levira aktiivselt ärivõimalusi Brexiti-järgselt teleturul, et pakkuda rahvusvahelistele telekanalitele võimalust töötada Eesti ringhäälingulubade alusel," lisas Tammiste. Meediateenustes lisandusid mullu uute klientidena Viacom ja Tallinna TV. Mitmed kliendid, nt Discovery ja Viasat käivitasid täiendavaid teenuseid.

Teletootmise vallas teostab Levira endiselt suure osa Balti riikides toimuvatest suurtest teleülekannetest. Eelmise aasta projektidest võib nimetada Rally Estoniat ja Viljandi Folki ning ettevõte osales ka jalgpalli UEFA Superkarika ning Nordic Business Forumi ülekannete tootmises.

Levira eksporditeenuste maht moodustas 27% tuludest ning välisturgudest olid suurema osakaaluga Suurbritannia, Rootsi ja Läti.

Möödunud aastal laiendas Levira oluliselt meediateenuste portfelli kuuluvate teenuste hulka ning lisandusid kliendid uutest segmentidest. Ettevõte näeb olulisi muudatusi globaalsel meediateenuste turul ning on valmis klientide ees seisvaid väljakutseid innovaatiliste teenustega lahendama.

Levira aktsionärid on Eesti Vabariik ja Prantsuse telekommunikatsiooniettevõte TDF vastavalt 51- ja 49-protsendilise osalusega.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755