Autor: Indrek Kald • 3. juuli 2019

Monese asutaja: võtame suuna tasuta pangandusele

Norris Koppeli juhitav finantstehnoloogia ettevõte Monese tutvustas täna uusi hinnapakette, mis sisaldavad võimalust tasuta pangandusteenust kasutada, sh globaalselt automaatidest raha välja võtmist, sissemakseid, kaardimakseid ja ülekandeid.
Monese kaartidel on andmed kantud tahaküljele.
Foto: Monese

"Pankades on teenused alati maksustatud. Meie ülim eesmärk on liikuda tasuta panganduse suunas. Kui Monese tuli turule, siis võtsime vastu julge otsuse olla läbipaistev ja võtta mõne teenuse eest väikeseid, kuid konkurentsivõimelisi tasusid. Ajaga soovime liikuda ka sellest mudelist eemale tasuta pangandusteenuste poole," rääkis Norris Koppel.

Uus hinnastamine on Monese teatel hea võimalus nii sularaha kasutajatele kui ka kontaktivabade Apple Pay ja Google Pay eelistajatele. Apple Pay kasutamise võimalus avanes hiljuti ka Eesti klientidele, seda Monese, N26 või Revolut mobiili-panga kontoga.

Monese konto saab teha kolmes uues hinnastamise paketis, millest esimene ehk Simple on tasuta, teised kaks aga tasulised.

Uuendus on ka pangakaartide muutmine vertikaalseks. Monese kontoga käib kaasas vertikaalne tasuta puutevaba deebetkaart. Kaardid muudeti vertikaalseks, kuna inimesed hoiavad enamasti igapäevases kasutamises kaarti nn portreeformaadis ja horisontaalne disain ei täida enam oma eesmärki. Horisontaalsed sissepressitud numbritega kaardid disainiti algselt kaardilugemise tehnoloogiaga sobima, ent see on tänaseks vananenud. Monese kaartidel on kliendiandmed kirjutatud tagumisele küljele.

"Aastal 2015 lanseerisin Monese abitsiooniga anda inimestele finantsiline vabadus kõikjal. Täna on see vabadus veelgi olulisem, kuna leitakse end aina uutest kohtadest – olgu põhjuseks töö, perega kohtumine, õppimine, äri, reisimine või pensionipõlve veetmine. Me usume, et vaba ligipääs oma finatsidele peaks inimesega igal sammul kaasas olema, kuhu iganes ta ka ei lähe," selgitas Norris Koppel.

Koppel asutas Monese 2013. aastal, pärast uues riigis pangakonto avamise keerukat kogemust. Nüüd tegutseb Monese 31 riigis, pakkudes mobiilseid IBAN-pangandusteenuseid.

Miljon kasutajat, konto kasutamine 70% ulatuses palgamakseteks ning TrustPiloti hinnang 9,1/10 teevad Monesest ühe usaldusväärseima teenusepakkuja Ühendkuningriigi ja muu Euroopa panganduses.

Monese Londoni, Tallinna, Lissaboni ja Berliini kontoris töötab kokku 300 inimest, enamus neist Tallinnas.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755