Autor: Indrek Kald • 11. juuli 2019

Soome Elisa on müünud oma telesarja enam kui 20 riiki

Elisa Eesti emafirma on müünud enda originaaltelesarja "Ivalo" näitamisõigused enam kui 20 riiki ning huvi on jätkuv.
Elisa telesari "Ivalo".
Foto: Elisa

Kevadel Elisa Eesti Elamusse lisandunud telesarja "Ivalo" (mujal maailmas nime all "Arctic Circle") vastu tunnevad huvi mitmed telekanalid ja voogedastusplatvormid üle maailma. Näitamisõigused on müüdud muuhulgas Saksamaale, Hispaaniasse, Hollandisse ning mitmesse Ida- ja Kesk-Euroopa riiki. Sari on nähtav ka Hiinas Elisa Nordic TV teenuses.

"Ivalo" tegevus toimub Soomes Lapimaal, kus noor naispolitseinik teeb kohutava avastuse ühest tundras asuva maja keldrist. Leid toob kohale Saksa viiruseid uuriva teadlase ning algab ebatavaline kriminaaluurimine. Sarja tootmiseks kulus 6,5 miljonit eurot.

Elisa juhatuse liikme Andrus Hiiepuu sõnul on klientidele eksklusiivse sisu pakkumine Elisa teleteenuses olulisel kohal. "Teleteenustes tahame olla need, kes parima kasutuskogemuse kõrval, pakuvad oma klientidele ka eristuvat ja põnevat sisu," märkis ta.

Kuu aja pärast esilinastub ka Elisa Eestis esimene siin toodetud dokumentaalfiktsioon. "Mõtlemapanev ja äärmiselt kaasakiskuva süžeega erinevatele Eesti ajaloo sündmustele alternatiivseid lahendusi välja pakkuv kuueosalise dokumentaalsari "Üle noatera" valmib meil koostöös ERRiga," täpsustas Hiiepuu. Sarja autoriks on Rasmus Kagge.

1000 töötajaga Elisa Eesti ASi siht on saada suurimaks kommunikatsiooni- ja meelelahutusettevõtteks Eestis. Ettevõtte mullune käive oli 169,7 miljonit eurot.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755