Autor: Indrek Kald • 19. juuli 2019

Telia mobiililiitumiste arv kasvas aastaga 83 000 võrra

Telia Eesti mobiililiitumiste arv ulatus tänavu esimese poolaasta lõpus 1,031 miljonini, suurenedes eelmise aasta sama ajaga võrreldes 83 000 võrra.
Telia Eestis töötab ligi 1800 inimest.
Foto: Telia

Ettevõtte müügitulu kasvas samal perioodil 5,6% ning ulatus 151 miljoni euroni. Telia Eesti juhatuse esimehe Robert Pajose sõnul jätkas firma teises kvartalis tugeval kursil, kasvades kõigis oma põhivaldkondades.

"Teises kvartalis oli meil mitu märgilist uudist. Esmalt avalikustasime oma plaani rajada Tallinna külje alla aastaks 2021 moodne ja keskkonnasõbralik andmekeskus, kuhu investeerime kümme miljonit eurot. Juuni lõpus tutvustasime koos Ericssoniga uusi lahendusi, mis võimaldavad Ericssoni Tallinna tehases võtta kasutusele 5G tehnoloogia ja liikuda nutikama tootmise poole. Erakliendi vaates on meil aga hetkel käimas kodulahenduste testimised üle 5G tehnoloogia, mis puudutavad nii koduinternetti kui TV-teenust," lisas Pajos.

Telia interneti püsiühenduste arv ulatus esimese poolaasta lõpuks 243 000ni. Käesoleva aasta esimese kuue kuuga on Telia oma interneti püsivõrgu uuendamise programmi käigus loonud ligi 46 000 kodule ligipääsu senisest kümneid kordi kiiremale internetile.

Kasvu näitas ka Telia TV-teenus: esimese poolaasta lõpus kasutas Telia TVd 217 000 klienti, mida on 12 000 võrra enam kui aasta tagasi. Telia alustas teises kvartalis klientide üleviimist uuele TV-lahendusele.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474