Autor: Indrek Kald • 23. juuli 2019

Kingo moodustas küberturvalisuse strateegia töörühma

Väliskaubandus- ja IT-minister Kert Kingo kinnitas küberturvalisuse strateegia koordinatsiooni töörühma koosseisu, see koosneb kuue ministeeriumi esindajaist.
Väliskaubandus- ja IT-minister Kert Kingo.
Foto: Liis Treimann

Eesti küberturvalisuse strateegia 2019-22 elluviimiseks asuti möödunud aasta lõpus moodustama asutustevahelist strateegia koordinatsiooni töörühma, mille ülesandeks on seirata ja koordineerida strateegias kokkulepitud eesmärkide elluviimist ja luua selle põhjal küberjulgeoleku nõukogule aruanne.

Küberturvalisuse strateegias on seatud eesmärgiks hoida ja kujundada Eesti jätkusuutlikku digitaalset ühiskonda, millel on tugev tehnoloogiline vastupanuvõime ja valmisolek kriisidega toimetulekuks, edendada küberturbe sektori ettevõtlust ning teadus- ja arendustegevust, tagada valdkonna spetsialistide järelkasv ning olla riigina arvestatav partner rahvusvahelisel areenil.

Peamised strateegia elluviimise eest vastustavad ministeeriumid (haridus- ja teadusministeerium, justiitsministeerium, kaitseministeerium, majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, siseministeerium ning välisministeerium) nimetasid küberturvalisuse eest vastutava ametniku, kes osaleb töörühma töös ning koordineerib strateegias kokkulepitud prioriteetide elluviimist enda ministeeriumi ja selle valitsemisala planeerimisdokumentide kaudu.

Strateegia aastaiks 2019-22 kinnitas valitsus mullu novembris, tegemist on kolmanda küberjulgeoleku ja -turvalisuse valdkonna strateegiadokumendiga, mis määratleb valdkonna pikaajalisema visiooni, selle saavutamiseks vajalikud eesmärgid ja prioriteetsed tegevussuunad, rollid ja ülesanded. Strateegia elluviimist ja loodud töörühma juhib majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755