Autor: Indrek Kald • 29. juuli 2019

Fortnite´i maailmameister sai e-spordi ajaloo suurima võidusumma

USAs sai populaarses arvutimängus Fortnite maailmameistriks kroonitud noor ameeriklane auhinnaks kolm miljonit dollarit, mis on e-spordi ajaloo suurim võidusumma.
16aastane Kyle Giersdorf - mängijanimega Bugha - sai Fortnite´i MMil esikoha kümnete tuhandete pealtvaatajate ees.
Foto: Epic Games

16aastane Kyle Giersdorf - mängijanimega Bugha - sai esikoha kümnete tuhandete pealtvaatajate ees New Yorgi staadionil, kus muuhulgas mängitakse USA lahtisi tennisemeistrivõistlusi.

BBC teatel soovib nooruk suurema osa auhinnarahast säästa. "Kõik, mida ma tahan, on uus laud ja võib-olla eraldi laud auhinnakarika jaoks," ütles ta Briti uudistekanalile.

Kokku astus võistlustulle 40 miljonit mängijat, kes pidid esmalt osalema kümnenädalasel veebivõistlusel. New Yorgis peetud finaali pääses neist sada parimat, kelle heitlust suurte ekraanide taga jälgisid staadionil tuhanded pealtvaatajad.

Finaalis pidid korraga mängima asunud sada võistlejat üksikul saarel leidma relvad, ennast kaitsma ja teineteist kõrvaldama, kuni selgus viimasena allesjäänu.

Teise koha saavutanud Suurbritannia teismeline Jaden Ashman kasseeris auhinnaks 1,2 miljonit dollarit. Kokku ulatus auhinnafond 30 miljoni dollarini, mis on samuti e-spordi rekord. See võidakse aga ületada augustis järgmisel võistlusel nimega The International.

Ettevõtte Epic Games poolt 2017. aastal loodud Fortnite´il on kogu maailmas 200 miljonit registreeritud mängijat ja seda saab tasuta alla laadida. Samas on võimalik mängusiseste ostude jaoks ka raha kulutada. Mängida saab üksi ja tiimidega, sh sõprade ning võõrastega.

E-sport arvatakse sel aastal olevat miljard dollarit väärt majandusharu.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474