Autor: Indrek Kald • 2. august 2019

Elisa hoiatab kliente uue petuskeemi eest

Internetis levib petuskeem, kus justkui näiliselt Elisa Eesti nime alt reklaamitakse võimalust võita auhindu. Paraku on sel skeemil juba ka ohvreid.
Näide Elisa nime alt korraldatavast petuskeemist.
Foto: Elisa

Elisa kinnitusel pole nad küsitlust kellelegi saatnud ning tegu on pettusega, mille puhul on lihtsalt kasutatud Elisa logo ja sümboolikat.

Üleskutses õhutatakse inimesi vastama küsimustikule, mille täitmisel on võimalus võita auhindu, näiteks telefone Apple iPhone XS ja Samsung Galaxy S10, samuti Apple´i kõrvaklappe. Üleskutsed on saabunud domeenilt worldvictory.zone ning kirjutatud nii eesti kui ka inglise keeles.

Sellele teavitusele ei tohi Elisa kinnitusel reageerida, enda andmeid edastada ega küsimustele vastata. Tänaseks on teada ka juhtum, kus Elisa klient taolise petuskeemi ohvriks langes.

Nimelt sai juulis klient teavituse Elisa logo ja sümboolikaga lehelt. Tal paluti sisestada pangakonto ja -kaardinumber, mida inimene ka heausklikult tegi. Klient pöördus Elisasse ning andis teada, et tema kontolt on raha maha võetud. "Teavitasime klienti, et tegu on petuskeemiga ja kinnitasime, et ettevõte pole sellist auhinnamängu korraldanud," märkis Elisa.

Kui krediitkaardi andmed on lekkinud, on soovitatav selle pangakaardi teenuseid piirata või need hoopis sulgeda. Seda saab teha kas ise mobiili- või internetipangas või enda pangateenuse pakkuja abiga. Kliendid, kes on pettuse õnge sattunud ning rahalist kahju kannatanud, võiksid pöörduda politseisse.

Elisa palub tähele panna, et ettevõtte ametlikud reklaamid ja kirjad tulevad alati veebiaadressilt elisa.ee või e-maili aadressilt lõpuga @elisa.ee.

Nõuandeid, kuidas petuskeemide, õngitsuslehekülgi ja libaloosimisi ära tunda, leiab riigi infosüsteemi ameti veebilehelt.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755