Autor: Indrek Kald • 16. august 2019

Sunly rahastab rohetehnoloogia ettevõtet Solarstone

Nimekaid Eesti ettevõtjaid koondav taastuvenergia investor Sunly rahastab Eesti rohetehnoloogia ettevõtet Solarstone, mis soovib selle toel siseneda Skandinaavia ja Saksamaa turgudele.
Sunly üks asutajatest Priit Lepasepp ning Solarstone´i asutajad Mait Kukk, Mattis Jürimäe ja Silver Aednik.
Foto: Sunly

Solarstone toodab katusesse integreeritavaid nii uudsetele kui traditsioonilistele katustele sobivaid päikesepaneele.

"Katus ja päikesepaneel ei pea olema erinevad asjad! Samuti võib päikesepaneel arhitektuuriliselt hoonega hästi kokku sobida," rääkis Solarstone´i juht Silver Aednik. "Oleme ühendanud tugeva ja ilmastikukindla kivikatuse päikesepaneelidega, saades esteetiliselt ilusa ja tehniliselt efektiivse energiakatuse," lisas ta.

Solarstone on Eestis varustanud üle saja hoone n-ö päikesekatusega ja valmis nüüd sisenema välisturgudele, esimeses järjekorras Skandinaaviasse ning Saksamaale.

"Tahame nii rahaliselt kui ka oma teadmiste ja kogemustega panustada, et Eesti ettevõtted saaksid osa globaalsest rohetehnoloogia revolutsioonist," selgitas Sunly juht Priit Lepasepp Solarstone´i pikaajaliseks strateegiliseks investoriks hakkamist.

"Meie jaoks on Solarstone atraktiivne investeerimisvõimalus, kus kombineeritud püüdlik meeskond ja innovaatiline clean-tech toode, mis on küps välisturgudele sisenemiseks," kinnitas ta.

Solarstone on võtnud missiooniks muuta päikesepaneelid sama tavapäraseks ehitusmaterjaliks kui betoon või puit. Päikeseenergia on kogu maailmas tugevas kasvutrendis. Ehitusturg on täna väga vastuvõtlik uutele tehnoloogiatele ning vormidele, mis võimaldab taastuvenergia lahendusi peita hoone konstruktsioonidesse. Nii kodumaised arendajad, arhitektid kui katuse renoveerimistöö ette võtnud eramajaomanikud on juba ära tabanud võimaluse rajada samaaegselt uus katus ning päikeseelektrijaam.

Solarstone´i teatel on nende lähiriikides realiseeritud pilootprojektid võetud väga hästi vastu, mis on andnud julguse viia ettevõtte bränd ja kogemus traditsioonilistesse n-ö katusekivi riikidesse.

Sunly on taastuvenergiale ning clean-tech innovatsioonile fokusseeritud investor, mis tegutseb Baltimaades ja selle lähipiirkonnas. Sunly Infra arendab taastuvenergia projekte ning Sunly Startup investeerib taastuvenergia ja elektrifitseerimise valdkonna idufirmadesse.

Sunly koondab investoreid, kelle seas on endised Nelja Energia ASi aktsionärid, sh Vardar A/S, Ivard OÜ (Peeter Mänd), AS Vestman Energia (Aivar Berzin), HTB Investeeringute OÜ (Hannes Tamjärv), JMB Investeeringute AS (Jüri Mõis), Solarcom OÜ (Martin Kruus) ja Atradius OÜ (Kalle Kiigske).

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755