Autor: Indrek Kald • 23. august 2019

Eesti idufirma tõi turule uudse finantsrakenduse

Eesti idufirma tõi turule finantsrakenduse MyFinancier, mis aitab hoida kontrolli all enda ja kogu leibkonna rahaasjad, sh varad, tulud, kulud ja erinevates pankades tehtud tehingud.
Finantsrakendus MyFinancier.
Foto: myf.ee

"Majandustõusu aastatel on paljude eestlaste toimetulek paranenud, kuid endiselt lähenevad vaid vähesed oma finantsasjadele teadlikult ning omavad oma finantsseisust selget ülevaadet," sõnas eestikeelse rakenduse üks loojatest, finantsanalüüsi ja -nõustamise ekspert Kadri Mäsak.

Tema sõnul ei ole Eestis isikliku finantsnõustaja teenuse kasutamine levinud ning seda saavad endale lubada vaid vähesed. Hiljutisest arenguseire keskuse tellimusel valminud MTÜ Rahatarkus uuringust selgus, et eestlased kipuvad rahaasjades olema liiga optimistlikud ja enesekindlad ning Eesti inimeste finantskäitumine on Euroopas keskmisest kehvem.

Eestikeelne MyFinancier jõudis turule augustis. "Rakendus on nutika finantsisti asemik ja kõigile kättesaadav. MyFinancier aitab saada selget ülevaadet oma finantsasjadest ning teha oma tuleviku kindlustamiseks ratsionaalseid otsuseid. Rakendus on mänguline ja laia funktsionaalsusega – soovime tõestada, et finantsasjadega tegelemine on põnev, kaasahaarav ja jõukohane igaühele," sõnas Mäsak.

MyFinancier annab kasutajale üldpildi tema ja ka kogu leibkonna finantsseisust. Rakenduse abil saab oma tulud ja kulud liigitada ning saada neist jooksva ülevaate. Samuti võimaldab rakendus saada ülevaate nii enda kui ka leibkonna netovarast.

Uudne lahendus lubab kasutajatel oma finantsseisu analüüsida ka siis, kui kasutaja või leibkonna liikmete kontod asuvad mitmes erinevas pangas. Kasutaja poolt internetipankadest rakendusse alla laetud andmed krüpteeritakse ning need ei ole kolmandatele isikutele, sh ka rakenduse loojatele kättesaadavad.

MyFinancier rakendus on esialgu saadaval beetaversioonina, võimaldades andmete importi CSVde abil. Lähitulevikus on võimalik andmeid automaatselt importida läbi masinliidese otse pangast.

Rakenduse loojad on Kadri Mäsak finantsanalüüsi ja -nõustamisteenuse valdkonnast ning Björn Dahl IT-valdkonnast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755