Autor: Indrek Kald • 30. august 2019

Infoturbe ISO-sertifikaat avab Datelile uusi võimalusi

IT-firmale Datel väljastati rahvusvaheline infoturvalisuse sertifikaat ISO27001, mis katab kõiki ettevõtte tegevusvaldkondi. Firmajuhi teatel avab see neile uusi uksi nii Eestis kui ka välismaal.
Dateli juhatuse esimees Urmas Kõlli.
Foto: Meeli Küttim

Dateli juhatuse esimehe Urmas Kõlli sõnul lihtsustab infoturvalisuse sertifikaadi olemasolu oluliselt koostööd rahvusvaheliste ettevõtete ja avaliku sektori organisatsioonidega.

"Samuti võimaldab see osaleda suurematel rahvusvahelistel hangetel, kus tihti eeldatakse rahvusvaheliselt tunnustatud infoturvalisuse sertifikaadi olemasolu," selgitas ta.

Kõlli sõnul on info tänapäeval üks peamisi ressursse, millega ettevõtted peavad äärmiselt hoolikalt ümber käima. "Valmisolek küberohtudeks, samuti klientide isikuandmete turvalisuse ja konfidentsiaalsuse tagamine on muutumas ettevõtete jaoks järjest olulisemaks. Saadud sertifikaat näitab, et meil Datelis on need riskid kvaliteetselt maandatud," märkis ta.

ISO 27001:2013 sertifikaadi näol on tegemist rahvusvaheliselt tunnustatud sõltumatu infoturvalisuse sertifikaadiga, mis tõendab, et ettevõte täidab kõiki standardi nõudeid ja tegeleb infoturvalisuse teemadega süsteemselt ning järjepidevalt.

Sertifikaadi kohaselt vastavad Dateli tarkvarasüsteemide, infotehnoloogia, andmeside ja esitlustehnika lahenduste ning teenuste projektijuhtimine, samuti arendus, juurutus, koolitus, hooldus, müük ja rent rahvusvahelistele infoturvalisuse standarditele.

Ligi saja töötajaga AS Datel on üks suuremaid Eesti kapitalil põhinevaid IT-ettevõtteid. Ettevõte tegeleb nii infosüsteemide loomise, tarkvara arenduse kui ka IT-riistvara ja esitlustehnika valdkonnas.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052