Autor: Indrek Kald • 6. september 2019

Kersti Kaljulaid viib IKT-ettevõtjad Ühendemiraatidesse

President Kersti Kaljulaid läheb järgmisel nädalal töövisiidile Araabia Ühendemiraatidesse, kus teda saatvas aegade suurimas äridelegatsioonis on ka mitmeid IKT-ettevõtete esindajaid.
President Kersti Kaljulaid läheb töövisiidile Araabia Ühendemiraatidesse.
Foto: Andras Kralla

Kersti Kaljulaid on kolmepäevasel visiidil Abu Dhabis ja Dubais. Riigipead saadab äridelegatsioon 70 ettevõtjaga ja visiidi eesmärk on toetada Eesti ettevõtete püüdlusi Araabia Ühendemiraatides.

"Riigipea visiit koos teda saatva arvuka äridelegatsiooniga ja tema ülesastumine maailma suurimal energeetikafoorumil ühe peakõnelejana näitavad Eesti ettevõtjate huvi ja riigi toetust neile Araabia Ühendemiraatidega poliitiliste kontaktide ja ärisidemete sõlmimisel, mis on sealses kultuuriruumis äärmiselt olulised," selgitas presidendi välissuhete nõunik Lauri Kuusing.

9.–11. septembrini toimuva visiidi käigus osaleb president Kaljulaid maailma energiakongressil, olles suurima ja mõjukaima energeetikavaldkonna sündmuse üks peakõnelejatest. Samuti osaleb ta plokiahela arutelupaneelis.

Iga kolme aasta tagant toimuv kongress on energiatööstusharude liidrite kohtumispaik ja seal on esindatud üle 150 riigi. Kongressi 40 000 m² suurusel näitusealal on esindatud ka Eesti ettevõtted Datel, Enefit, Laava Tech, Nortal ja Roofit Solar Energy.

2020. aasta algusesse on planeeritud ka Eesti saatkonna avamine Abu Dhabis. "Saatkonna avamine koos esimese kohapeal resideeriva suursaadiku määramisega Abu Dhabisse näitab Eesti ja Araabia Ühendemiraatide suhete jõudmist uuele tasemele. Saatkonna üks olulisemaid ülesandeid on majandussuhete elavdamine nii Araabia Ühendemiraatidega kui ka Laheriikide piirkonnaga tervikuna," sõnas suursaadik Jaan Reinhold.

Riigipead visiidil saatev 70-liikmeline Eesti äridelegatsioon on siiani kõige suuremaarvulisem ja siia kuulub nii infotehnoloogia- kui ka energeetikavaldkonna ettevõtteid.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052