Autor: Indrek Kald • 10. september 2019

Globaalne makseplatvorm Stripe laienes Eestisse

Üleilmne makseplatvorm Stripe laienes täna seitsme uue Euroopa riigi seas ka Eestisse.
Stripe´i Kesk- ja Ida-Euroopa, Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Felix Huber.
Foto: Stripe

23 miljardi dollari suuruse turuväärtusega ettevõte Stripe võimaldab alustada, kasvatada ja laiendada veebiettevõtetel oma äri ning võtta vastu makseid üle kogu maailma. Tänasest saavad Eesti firmad võtta Stripe´i kaudu makseid vastu enam kui 130 valuutas.

Lisaks võivad ettevõtted kasutada Stripe’i ka oma raamatupidamisarvestuses, arveldamiseks, väljamaksete tegemiseks kolmandatele osapooltele ja äritegevuse optimeerimiseks mobiilimaksete valdkonnas. Ka pääseb Stripe´i kaudu ligi sellistele mobiil- ja digimaksete teenustele nagu Apple Pay ja Google Pay.

"Eestis on palju ettevõtlikkust ja tehnoloogilist oskusteavet ning oleme veendunud, et Eesti ettevõtete globaalne laienemine jätkub ka läbitulevikus," ütles Stripe´i Kesk- ja Ida-Euroopa, Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Felix Huber. "Stripe soovib suurendada loovate ja ambitsioonikate Eesti ettevõtetele ekspordivõimalusi," lisas ta pressiteates.

Stripe kaitseb ettevõtteid online-pettuste eest

Ettevõtetele, mis soovivad müüa oma tooteid ja teenuseid klientidele üle maailma, on lisaks mitme valuuta käsitlemisele üks suurimaid probleeme online-pettused. Stripe kasutab masinõpet, et pakkuda kaitset ja turvameetmeid, säästmaks ettevõtteid ja nende kliente pettustest.

Stripe´i juba kasutava Click & Grow finantsjuhi Helen Vellemaa sõnul tagab Stripe sujuva kogemuse. "Seda on lihtne seadistada ja integreerida erinevate veebiplatvormidega, see toetab hästi rakendusliidest ja kliendibaase ja on äärmiselt kasutajasõbralik," ütles ta Stripe´i pressiteates. Click & Grow arendab, toodab ja müüb taimekasvatussüsteeme.

Eestis registreeritud tarkvaraettevõtte OÜ Arcweave asutaja ja tegevjuht Manos Kalaitzoglou kinnitas, et otsis kuude kaupa paindlikku makseplatvormi, mida saaks sujuvalt integreerida veebipõhise rahaülekandeteenusega.

"Stripe´i paindlik rakendusliides andis meile võimaluse kujundada oma kassakogemust täpselt nii, nagu me seda ette kujutasime," märkis ta. Arcweave müüb mänguarendajate tootlikkuse tõstmisele suunatud pilvepõhise disaini- ja projekteerimislahenduse kuupõhiseid ja iga-aastaseid tellimusi. Ettevõtte põhikliendid on sõltumatud ja keskmise suurusega või suured mänguarendajad ja -tootjad.

Rahvusvahelise iduettevõtte SheCodes (WeCode OÜ) tegevjuht Matt Delac kinnitas, et nende maksete töötlemise töökorraldus sai paika pärast liitumist Stripe´iga. "Lahendus on olnud väga töökindel ja arendajasõbralik, mis on teinud meil oluliselt lihtsamaks pakkuda rohkem erinevaid programmeerimisalaseid koolituskursusi naistele üle maailma," kommenteeris ta pressiteate vahendusel.

Stripe’i hinnakujundus ei sisalda seadistustasusid, kuutasusid ega peidetud tasusid. Eesti vahendustasud algavalt tasemelt 1,4% + 0,25 eurot iga õnnestunud kaardimakse eest.

Stripe´i lõid tarkvaraarendajaist vennad

Miljoneid ettevõtteid teenindav Stripe on tehnoloogiafirma, mis arendab ja toetab veebimajanduse taristut. Stripe´i tarkvara veebimaksete vastuvõtmiseks ja tehniliselt keerukate finantstoimingute tegemiseks on kasutusel igas suuruses ettevõtetes - alates idufirmadest kuni börsil noteeritud ettevõteteni - enam kui sajas riigis.

Stripe asutati 2010. aastal pärast seda, kui vennad Patrick ja John Collison olid kogenud, kui keeruline oli vastu võtta veebimakseid. Nad olid tarkvaraarendajad ja samas kui pea igat tüüpi veebiettevõtte loomine ja käivitamine muutus lihtsamaks, domineerisid maksevaldkonnas endiselt vana majanduse aeglaselt tegutsevad ettevõtted.

Vennad leidsid, et arendajatel peaks olema juurdepääs makseplatvormile, mida saaks lihtsalt ja kiiresti seadistada ja kohandada erineva suurusega ettevõtetele, äsjaasutatud idufirmadest kuni Fortune 500 ettevõteteni. Stripe alustas tegevust septembris 2011.

Stripe annab tööd enam kui 2000 inimesele ja selle peakontor asub USAs San Franciscos. Viimati hinnati ettevõtte väärtuseks 22,5 miljardit dollarit ja praeguseks on Stripe kaasanud investoritelt umbes 785 miljonit dollarit. Investorite hulka kuuluvad Sequoia Capital, Andreessen Horowitz, General Catalyst, Capital G, Elon Musk ja Peter Thiel, aga ka mõned finantsökosüsteemi suurimad tegijad, sealhulgas Visa ja American Express.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755