Autor: Indrek Kald • 12. september 2019

Linnar Viik valiti EIT Digitali nõukogu esimeheks

11. septembril Brüsselis kogunenud Euroopa mõjukaima digivaldkonna arendus- ja innovatsiooniklastri EIT Digital üldkogu valis uueks nõukogu esimeheks Linnar Viigi.
Digivaldkonna visionäär, ettevõtja ning õppejõud Linnar Viik.
Foto: EGA

2010. aastal loodud EIT Digital koondab rohkem kui 250 partnerit Euroopa ülikoolidest, teadusasutustest ja digitaalvaldkonna ettevõtetest. Klastri eesmärgiks on välja arendada Euroopa jaoks olulistes valdkondades teadus- ja innovatsioonimahukaid tehnoloogiaid ning teenuseid.

"EIT Digital tegevuse mõjukus ning olulisus on lähiaastatel Euroopa ja maailmas laiemalt kindlasti kasvamas ning minu suurimaks väljakutseks on aidata organisatsioonil selle kasvuga sammu pidada. Senistele üheksale keskusele Euroopas ning esindusele Silicon Valleys lisandub lähiaastatel uusi, samuti on täienemas EIT Digital innovatsiooni tugitegevused," ütles Linnar Viik pärast üldkogu.

Oma senise tegevuse jooksul on EIT Digital kaasanud arendustegevusse partnerite kaudu üle 2,1 miljardi euro ning kaasfinantseerinud seda läbi EIT eelarve suurusjärgus üle 400 miljoni euro.

Eesti digivaldkonna visionäär, ettevõtja ning õppejõud Linnar Viik valiti aastal 2018 EIT Digitali nõukogu sõltumatuks liikmeks. Ta on ka E-riigi Akadeemia kaasasutaja ning programmijuht, Eesti Kunstiakadeemia ja Tartu Ülikooli õppejõud, Mobi Solutions kaasasutaja ja partner.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755