Autor: ITuudised.ee • 24. september 2019

Piletisüsteeme arendav Ridango siseneb Soome turule

Ühistranspordi piletisüsteeme arendav Eesti IT-ettevõte Ridango hakkab uue aasta esimeses pooles osutama teenust Imatra linnale, millega ühtlasi siseneb Soome turule.
Ridango osanik ning nõukogu liige Ivo Remmelg.
Foto: Andras Kralla

Imatra linnas sõitvad bussid varustatakse Ridango validaatorite ja juhiseadmetega ning lisaks riistvarale tarnitakse soomlastele ka kesksüsteem koos opereerimisteenusega. Uus lahendus hõlmab ka busside asukoha määramist reaalajas.

Ridango tarnib Imatrale eestlastele juba tuttava kontopõhise piletisüsteemi, mis võimaldab reisijatel senisest märksa mugavamalt pileteid soetada ning ühistransporti kasutada, kuna kogu piletiinfo on salvestatud digitaalse konto, mitte füüsilise kaardi külge.

Ettevõtte teatel on Soome jaoks tegemist uudse lähenemisega, sest sarnane tehnoloogia on senini kasutusel vaid Turu linnas ja mujal kasutatakse endiselt traditsioonilist kaardipõhist lähenemist.

"Astume põnevusega uuele turule ja soovime Imatra reisijaile pakkuda senisest märksa mugavamat piletiostu ning omavalitsusele väärt informatsiooni, mille põhjal liine ja väljumisi korraldada," ütles Ridango müügidirektor Argo Verk.

"Usume, et efektiivne tulevikule keskendunud ühistransport on oluliseks võtmekohaks targa linna arendamisel ning just sellele oleme ka Ridangos keskendunud," sõnas ta.

Imatra linna projektijuhi Jukka Partineni sõnul otsisid nad Lõuna-Karjala liikumise taaselustamise projekti raames partnerit, kellel oleks kogemusi kontopõhise teenuse loomisel. "Ridango lahendust saame kasutada, sidudes seda mitmete teenustega," märkis ta.

Ridango on keskendunud ühistranspordi pileti- ja maksesüsteemide arendamisele. Lisaks Eestile osutab Ridango teenust veel kuues Euroopa riigis, pakkudes omavalitsustele ja ettevõtetele "võtmed-kätte" lahendusi.

Mullu pea kümme miljonit eurot käivet näidanud Ridango suuromanikud on AS Poohtech, mis kuulub firmade kaudu Toivo Annusele ja Herty Tammole, ning Andmelogistika OÜ, mille omanik on Ivo Remmelg.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755