Autor: Indrek Kald • 25. september 2019

Microsoft avas eestikeelse virtuaalse usalduskeskuse

Microsoft avas eestikeelse virtuaalse usalduskeskuse, kus saab osaleda veebiseminaridel, lugeda analüüse ja testida uusi lahendusi turbe ning privaatsuse nõuetele vastavuse ja läbipaistvuse valdkondades.
Microsofti küberkaitsekeskus.
Foto: Microsoft

Küberusalduskeskus võtab kokku valdkonna olulisemad teemad nagu põhitrendid turbe kontekstis ja privaatsuskaitse olulisemad teemad GDPRi (Euroopa Liidu isikuandmete kaitse üldmääruse) kontekstis. Lisaks seletab keskus lahti ja võtab kokku selle, kuidas digitehnoloogiad määravad suhtlemise viisi ning kuidas kaitsta äritegevusega seotud andmeid.

Microsofti teatel on küberkeskuses mitmekülgne info ettevõtetele läbipaistvusest ja kokku kogutud erinevad valdkonna olulisimad uuringud, näiteks turbeanalüüsi aruanne, kus saab teavet 2018. aasta küberturbealaste trendide kohta.

Lisaks on ettevõtjatel, teenuse kasutajatel ja huvilistel võimalus küsida teavet pilveteenusepakkujalt nõuete järgimise kohta, tutvuda erinevate veebipõhiste teenuste tingimustega ja tutvuda infoga kõikvõimalike privaatsuskaitse teemade kontekstis.

Usalduskeskuses saab tutvuda ohumaastiku põhitrendidega ning registreeruda küberturvalisuse veebiseminaridele. Huvilistel on võimalik lugeda ka temaatilisi raporteid, mis puudutavad küberturbealaseid trende – sealhulgas krüptorahakaevet, tarneahela ründeid ja andmepüüki.

Pilvelahendusepõhiste teenuste kasutajad saavad end küberusalduskeskuses viia kurssi delikaatsete andmete integreeritud kaitse ja korraldustega kõigis nende seadmetes ja rakendustes ning kasutada iseõppivat tehisintellekti asjakohasemate andmete leidmiseks.

Küberusalduskeskus on mõeldud digitehnoloogia huvilistele, ettevõtjatele ja palgatöötajatele. Usalduskeskuses on info ka Microsofti Eestis korraldatavate ürituste kohta.

Usalduskeskused avati kokku 15 Euroopa riigis: lisaks Eestile veel Bulgaarias, Tšehhis, Kreekas, Horvaatias, Ungaris, Leedus, Lätis, Poolas, Rumeenias, Venemaal, Slovakkias, Sloveenias, Serbias ja Ukrainas.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474