Autor: Indrek Kald • 30. september 2019

Enam kui pooled eestlased varundavad faile pilve

Üle poole eestlastest kasutab enda jaoks oluliste failide hoiustamiseks mõnda pilveteenust, selgus uuringufirma Norstat poolt läbi viidud uuringust.
Pilveteenuse kasutamine aitab säästa nutiseadme mälumahtu.
Foto: Pixabay

Peamise põhjusena, miks andmeid pilve varundatakse, tõi 53 protsenti kasutajaist välja, et seeläbi saab säästa enda seadme mälumahtu. Samuti mainiti, et pilveteenus on mugav ning et seda kasutades saab olulisi faile kergesti teistega jagada.

"Pilve andmete varundamine aitab ennetada kahju, mis peaks tekkima siis, kui nutiseade või arvuti katki läheb ning sinna salvestatud materjalist ilma jäädakse. Seega on igati hea uudis, et 56% eestlastest hoolitsevad endale oluliste failide ja mälestuste eest ning neid varundavad," rääkis uuringu tellinud Tele2 turundusdirektor Ines Estrin.

Kui kuni 25aastastest kasutab andmete või fotode ja videote hoiustamiseks pilveteenust 63%, siis üle 55aastastest varundab enda andmeid pilve vaid kolmandik. Samuti on aktiivsemad pilveplatvormide kasutajad naised.

Kokku osales üle-eestilises uuringus 500 inimest vanuses 18–99 aastat.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755