Autor: Indrek Kald • 1. oktoober 2019

Tööstust digitaliseeriv idufirma kaasas üle 300 000 euro

Tehnopoli startup inkubaatori ettevõte Eziil Productions Intelligence kaasas laienemiseks investeeringu mahus üle 300 000 euro. Rahastusvooru juhtis Superangel eesotsas Rain Rannu, Marek Kiisa ja Veljo Otsasoniga.
Eziil aitab süstematiseerida tootmisega seotud infot ühte keskkonda.
Foto: Eziil

Eziili tegevjuht Maido Janke lubas investeeringurahaga tuua ettevõttesse juurde välist teadmist ja jõuliselt toodet arendada. "Tänane probleem tootmistes on see, et olemasolevad lahendused on liiga keerulised või kallid. Tootjal on sageli lihtsam jätkata vanaviisi. Meie eesmärk on teha digitaliseerimise protsess tootmisettevõtete jaoks maksimaalselt lihtsaks," sõnast ta.

Eziil aitab süstematiseerida tootmisega seotud infot ühte keskkonda. "Selle põhjal on võimalik planeerida ja edastada digitaalseid tööülesandeid toomistöötajatele, mis võimaldab ühtlasi saada tootmisest reaalajas ülevaade. See aitab tootmises pidevalt eelnevast kogemusest õppida ja teha asju täna paremini, kui tehti eile. Teha otsuseid teadmiste pealt. Meie eesmärk on jõuda visuaalselt lihtsa ja intuitiivse tooteni," selgitas Janke.

Muuhulgas on Eziil käivitanud programmi MasterClass, kus nädalaga õpetatakse välja üks inimene tootmisettevõttest oma tootmist digitaliseerima.

Tehnopol Startup Inkubaatori juhi Martin Goroško sõnul räägib Eziili kasuks võimekas ja suure töötahtega meeskond. "Eziili sugune ettevõte võiks tegelikult edukalt areneda ja vaikselt kasvada ka oma klientide toel. Nende strateegia näeb aga ette startupilikult kiiret turu hõivamist," märkis ta.

Tehnopol on Goroško sõnul teinud viimastel aastatel palju koostööd Eesti tootmisettevõtetega. "On selgelt näha, et digitaliseerimise ja protsesside optimeerimise vastu on väga suur huvi. Seega Eziilile turgu ja väljakutseid kindlasti jagub," lisas Goroško.

Tehnopoli startup inkubaator pakub kasvutuge varajases faasis tehnoloogiaettevõtetele, aidates ärimudeli loomisel, müügis, turunduses ja tootearenduses selleks, et iduettevõte jõuaks esmase erainvesteeringu või stabiilse käibeni.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755