Autor: Indrek Kald • 2. oktoober 2019

Tehnopoli äriteenuseid hakkab juhtima Martin Goroško

Tehnoloogiaettevõtete teadus- ja ärilinnaku Tehnopol äriteenuseid hakkab juhtima seni seal idufirmade eest vastutanud Martin Goroško.
Tehnopoli äriteenuste uus juht Martin Goroško.
Foto: Tehnopol

"Tehnopol on oma 16aastase tegevuse jooksul olnud toeks sadadele Eesti tehnoloogiaettevõtetele. Tahame nüüd ja ka tulevikus olla Eesti ettevõtetele kõige väärtuslikum partner innovatsioonitegevuste käivitamisel ja juhtimisel," ütles teaduspargi Tehnopol juhataja Indrek Orav.

"Läbi selle suudame aidata ettevõtetel arendada ja testida linnakus uusi tooteid ja teenuseid, katsetada uusi ärimudeleid, prototüüpida, avada uusi tuge ja siduda teadust ning äri," lisas ta.

"Olen kindel, et äriteenused võttis üle väga võimekas juht. Hindan Martinis tema suurt algatusvõimet ja usun, et tema käe all suudame arenevatele Eesti ettevõtetele pakkuda veel paremat tuge nii ekspordi- kui ka tootearendusküsimustes," ütles Indrek Orav.

Startup-metodoloogia kõigi ärilinnaku klientideni

Martin Goroško on viimased viis aastat olnud seotud startup-ettevõtluse toetamisega. "Sellest ajast on pärit väärtuslikud kogemused, kuidas muutuseid kiiresti esile kutsuda, juhtida ja edu saavutada," märkis ta.

Startup-metodoloogia muudab paljud protsessid Goroško sõnul kiiremaks ja kuluefektiivsemaks. "Tahan seda rakendada kõikide teaduspargi teenusklientide puhul, et jõuda uute toodete, turgude, investeeringute ja kasvuni," selgitas ta.

Goroško sõnul on Tehnopol oma teenusteportfelli tõttu väärtuslik partner kasvu otsivale tehnoloogiaettevõttele. "Olgu selleks tippmentorid, kes aitavad erinevaid arenguetappe läbi viia, põhjalikud koolitus- ja arenguprogrammid, suurepärased võrgustumisvõimalused, tugi investeeringute kaasamisel ja investorvalmiduse saavutamisel, innovatsiooniteenused, eksportturgude otsekontaktid ja palju muud. Kõige selle juures lähtume alati ettevõtte eripärast ning oleme kasvu või mõju saavutamisele orienteeritud," lisas Goroško.

Senine juht keskendub targa linna teemale

Tehnopoli äriteenuseid seni juhtinud Anu Puusaag keskendub targa linna valdkonna arendamisele.

Tehnopoli juhi Indrek Orava sõnul pakub organisatsioonisisene roteerumine palju uusi võimalusi nii töötajatele kui ka Tehnopoli partneritele.

"Targa linna valdkond on meie jaoks muutumas üha olulisemaks ning soovime sinna koostöös Tallinna linna, TalTechi ja erinevate eraettevõtetega panustada varasemast rohkem. Mul on hea meel, et Anu tegi ettepaneku seda valdkonda juhtida ja oli valmis selle väljakutse vastu võtma," lisas ta.

Tallinnas Mustamäel TTÜ kõrval tegutsev Tehnopol on teadus- ja ärilinnak alustavatele ja arenevatele tehnoloogiaettevõtetele.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052