Autor: Indrek Kald • 3. oktoober 2019

eAgronom võitis Euroopa Noorte Ettevõtlusauhinna

Põllumajandussektori idufirma eAgronom loojad Eestist võitsid eile õhtul Brüsselis Ameerika kaubanduskoja poolt organiseeritud Noorte Ettevõtlusauhindade konkursi.
Robin Saluoks (vasakul) ja Stenver Jerkku eile Brüsselis eAgronomi auhinda vastu võtmas.
Foto: AmCham

eAgronomi kuulutasid oma seitsmendat korda toimunud võistluse võitjaks Ameerika kaubanduskoda Euroopas (AmCham) ja Junior Achievement (JA).

"Tahame luua maailma kõige põllumehesõbralikuma ettevõtte ning aidata kõigil eAgronomi klientidel tegeleda kasumliku ja jätkusuutliku maaharimisega," kirjutasid ettevõtte eestvedajad Robin Saluoks ja Stenver Jerkku oma firma Facebooki lehel.

Rahvusvahelise žürii hinnangul väärib eAgronom auhinda, kuna panustab oma innovaatilise lähenemisega keskkonnasäästlikkuse ja bioloogilise mitmekesisuse tagamisse põllumajanduses.

Põllumajandustarkvara pakkuv eAgronom on nii asutatud, rahastatud kui ka arendatud põllumeeste poolt. Ettevõtte asutajaks on varem edukalt õpilasfirmaga tegelenud JA Eesti vilistlane Robin Saluoks, kes otsis paremat tarkvara isa talupidamise haldamiseks.

Oma esimese programmi versiooni loomiseks õppis Saluoks selgeks programmeerimise ning tänaseks kasutavad tema eAgronomi tarkvara sajad põllupidajad seitsmes riigis. eAgronom organiseerib põllupidaja andmekogusid, automatiseerib paberitööd ning pakub lahendusi.

"Meil on ülimalt hea meel, et meie ettevõtet otsustati nii väärika auhinnaga tunnustada," märkis Robin Saluoks. "Ma oleme täiesti kindlad, et kõige kasumlikum põlluharimise viis on samas ka kõige kasulikum keskkonnale. Selle auhinnaga loodame eAgronomi veelgi edasi arendada ja laiendada oma tegevust Euroopas ja terves maailmas," märkis ta.

Saluoks alustas ettevõtluses juba noorelt – aastal 2013 lõi ta koos kahe klassikaaslasega teadusetendusi pakkuva õpilasfirma Kolm Põrsakest, mis võitis samal aastal Eesti parima õpilasfirma tiitli ning tõi hiljem koju sama auhinna ka Euroopa tasandil. Mullu pälvis Saluoks ka Eesti aasta noore ettevõtja tiitli.

"Meid tõeliselt inspireeris eAgronomi lugu ja Robini suur tahtejõud ja soov tegeleda ühe maailmas oleva väga olulise probleemiga – jätkusuutlikkus põllumajanduses," kommenteeris AmCham EU tegevjuht Susan Danger.

"eAgronomil on tugev ärimudel ja neil on ka suur laiem mõju ühiskonnale. Meil on väga hea meel, et saame toetada selliseid noori ja andekaid ettevõtjaid, sest just nemad on ju Euroopa majanduse tulevik," lisas kaubanduskoja juht.

Ameerika kaubanduskoja noorte ettevõtjate auhinna võitja pälvib rahalise toetuse 10 000 eurot ning aasta vältel mentorlust kaubanduskoja tunnustatud liikmeilt.

eAgronomi kõrval pääses finaali ka teine Eesti ettevõte, Maria Rahamägi juhitav Edumus, mis vahendab eksperte koolidesse õpetatama. Samuti osales finaalis Hispaania ettevõte Biofy, mis toodab kasutatud plastikust kütust.

Rohkem infot konkureerinud ettevõtete kohta saab SIIT.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755