Autor: Indrek Kald • 3. oktoober 2019

Eesti Loto ostab Saksa IT-firmalt 2 mln euroga äritarkvara

Riigile kuuluv AS Eesti Loto ja Saksa IT-firma The Quality Group Lottery Solutions GmbH sõlmisid sel nädalal lepingu mängijate haldamise infosüsteemi ja veebiportaali ostmiseks. Lahenduse litsentside, kohanduste ja juurutustöö maksumus on 1,92 miljonit eurot.
Koostöös Tieto Estoniaga sai Eesti Loto veebikeskkond suvel kasutajasõbralikumaks.
Foto: eestiloto.ee

Täiendavalt on tagatud ka tarkvara hooldus- ja tugiteenus viieks aastaks. Uue tarkvara kasutuselevõtt on planeeritud järgmise aasta lõpuks.

Projekti tulemusena saab Eesti Loto mängijahaldussüsteemi, mis annab mängijatele võimaluse omada pidevalt ülevaadet oma mänguharjumustest, kulutustest, võitudest ja seada limiite. Lisaks uueneb veebiportaali sisuhaldusvahend ja tekib kaasaegne müügiplatvorm e-rahakoti, püsitellimuste, tellitavate meeldetuletuste jms funktsionaalsusega.

Eesti Loto juhi Riina Roosipuu sõnul osutus sakslaste pakutav TQG LotterySuite hanke tulemusena valituks, sest see vastas täpsemalt esitatud nõuetele, vajas vähem lisaarendusi ning oli majanduslikult soodsaim.

"Hanke tulemusena saame oodatud paindliku ja kaasaegsel platvormil baseeruva lahenduse meie mängijate paremaks teenindamiseks ja neile uute toodete pakkumiseks. Mängijahaldussüsteem koos veebiportaaliga on esimene ja keskne komponent loto infosüsteemi tervikliku uuendamise protsessis," sõnas ta.

Üle 30 aasta äritarkvara lahendusi pakkuv The Quality Group Lottery Solutions on olnud alates 2013. aastast paljude litsenseeritud lotoettevõtete strateegiline tehnoloogiapartner. Nende toode TQG LotterySuite on hasartmängupakkujate peamisi ärivajadusi katva infosüsteemi põhikomponentide kogumik, mis on kohandatav riikide vajadustele vastavalt.

AS Eesti Loto on 100% riigi omanduses olev ettevõte, mille arvloteriisid mängib aastas ca 420 000 inimest, kellest ligi 40% sooritab oma ostud veebikanaleid kasutades.

Igalt lotopiletilt tasub Eesti Loto hasartmängumaksu 18%, millega toetatakse teadust, haridust, kultuuri, sporti ja meditsiini. Selle aasta esimese kaheksa kuuga maksis Eesti Loto hasartmängumaksu kokku üle 6,7 miljonit euro. Võitudena maksis Eesti Loto samal perioodil lotomängijatele 15 miljonit.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755