Autor: Indrek Kald • 7. oktoober 2019

Kaks Eesti IT-ettevõtet alustasid Suurbritannias koostööd

Eesti pilveteenuste ettevõtted ADM Cloudtech ja Primend alustavad koostöös Suurbritannia organisatsioonidele laiaulatuslike IT-lahenduste pakkumist.
ADM Cloudtech juht Klemens Arro (vasakul) ja Primendi asutajaliige Rene Kaalo.
Foto: Ardo Kaljuvee

ADM Cloudtech ja Primend hakkavad septembris sõlmitud lepingu järgi ühiselt pakkuma pilve- ja tarkvarateenuseid nii olemasolevatele kui uutele ADM Cloudtechi Suurbritannias tegutsevatele klientidele.

Esimene selline klient on Central Surrey Health, mis osutab tervishoiuteenuseid Suurbritannia riikliku ja suurima tervishoiuteenuste osutaja National Health Service nimel.

ADM Cloudtechi juhi Klemens Arro sõnul on nende soov aidata klientidel saavutada oma ärieesmärke võimalikult efektiivselt ja valutult. "Kuna meie teenuste iseloom on selline, mis paneb meid otse kliendi ärikriitiliste süsteemide keskmesse, puutume me kokku väga laia vajaduste spektriga. Selleks, et klient saaks muretult keskenduda oma põhitegevusele, kaasame me sageli ise partnereid, kes aitavad katta erinevaid kompetentse," sõnas ta.

"Üks sellistest teenustest, mida meie kliendid sageli küsivad, on Microsoft Office365. Primend on selles valdkonnas üks tugevamaid tegijaid ning nende Office365 teadmised ja juurutuskogemused erineva suurusega organisatsioonides täiendavad meie kompetentsi parimal võimalikul moel," lisas Arro.

Primendi asutaja ning pilveteenuste müügijuhti Rene Kaalo kinnitusel pole nad kliendile parema teenuse pakkumiseks kartnud koostööd ega partnerite kaasamist. "Seega on meil hea meel alustada ADMiga koostööd Inglismaa turu vallutamisel, kus saame abiks olla oma pikaajaliste kogemustega Microsofti pilveteenuste juurutamisel ja konsultatsioonil, et uutel klientidel aidata kastist välja mõelda ning seeläbi oma sihid kiiremini saavutada," sõnas Kaalo.

Käesoleva aasta suvel võitis ADM Cloudtech Suurbritannia valitsuse pilveteenuste raamhanke kõigis kategooriates ning lisati riiklikku andmebaasi, mis võimaldab ADM Cloudtechil edaspidi automaatselt ja lihtsustatult osaleda riiklike pilveteenuste hangetel.

ADM Cloudtech, mis kuulub 1997. aastal asutatud ADM gruppi, on spetsialiseerunud Amazoni, Google’i ja Microsofti pilvetehnoloogiatele. Ettevõtte kliendid on Eesti ja rahvusvahelised organisatsioonid Hewlett-Packard, Bosch, Siemens, Amnesty International UK, G4S, Coop, Swedbank, Amserv, SK ID Solutions jt.

Primend sai alguse 2014. aastal nelja koos töötava sõbra ühisest otsusest pakkuda klientidele paremat teenust ja julgeda teha asju teistmoodi. Tänaseks on kiirelt kasvav Primend avanud tütarettevõtte ka Lätis. Primend pakub keskmistele ja suurtele rahvusvahelistele ettevõtetele pilveteenuste juurutamist ja liidestamist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755