Autor: Indrek Kald • 8. oktoober 2019

IKT-klaster toetab 100 000 euroga Eesti osalemist Dubai EXPO-l

Eesti tehnoloogiaettevõtteid koondav klaster toetab Eesti osalemist aasta pärast algaval Dubai maailmanäitusel 100 000 euroga. Klastri sooviks on edendada oma liikmete eksporti.
Eesti IKT-klastri firmad mullu messil Aafrikas.
Foto: ITL

"IKT-klaster aitab aastaks 2023 kasvatada oma partnerettevõtete eksporditulu vähemalt 200 miljoni euro võrra," selgitas klastrijuht Doris Põld. "Ühistegevused ja tähelepanu, mida annab Eesti paviljon Dubai EXPO-l, on meie jaoks väga hea vahend ettevõtete tuntuse suurendamiseks," lisas ta.

Tänaseks on klastri ettevõtted sisenenud 128-le välisturule ning nende osakaal kogu IKT-sektori müügitulust on 61%. Klastri fookusteemad on digitaliseerimine tööstuse ja transpordi-logistika valdkonnas ning e-riigi ja teiste digilahenduste eksportimine.

Eesti EXPO-tiimi juhi Andres Kase sõnul on maailmanäitusel Eesti paviljoni keskmes e-riigi edulugu, sest sellega Eestit seostatakse. "IKT-klastri osalemine maailmanäitusel on vundamendiks neile ettevõtetele, kes otsustavad panustada oma nähtavusse meie ekspositsioonis või programmis," kinnitas ta.

Näiteks on juba oma osalusest teatanud IKT-klastri liige GoSwift, mis tegeleb nutikate väravalahendustega. Ettevõte teenindab täna viit piiripunkti Leedus, kolme Eestis ja üht Soomes. Järjekordade virtualiseerimist pakutakse ka näiteks Tallinna ning Ostankino teletornis Moskvas.

"EXPO-le on oodatud kõik nutikad ettevõtted. Seda hoolimata nende täpsest tegevusalast," julgustas Andres Kask. "Aga kindlasti on IKT-klastri osalemine heaks eeskujuks ka teistele valdkondlikele ühendustele. See näitab kogu valdkonna ühist soovi ekspordimahte suurendada," märkis ta.

Doris Põllu sõnul on EXPO-l osalemine Eesti jaoks tähtis maineprojekt, mistõttu on info- ja kommunikatsiooniklastri toetus elementaarne. "Koos oleme tugevad ja koos saame suured asjad tehtud. Kutsume oma ja teiste valdkondade ettevõtteid ja meietaolisi koostöö-organisatsioone kindlasti osalema. Selline võimalus avaneb ainult kord viie aasta järel," sõnas Põld.

Infotehnoloogia- ja telekommunikatsiooniklaster on infotehnoloogia ja telekommunikatsiooni liidu poolt loodud IKT-sektori ettevõtete rahvusvaheliselt tunnustatud koostöövõrgustik ja tugi äri arendamiseks.

Maailmanäitus toimub Araabia Ühendemiraatides 2020. aasta oktoobrist kuni 2021. aasta aprillini. Dubai EXPO fookuses on äritegemise võimaluste ja kontaktide loomine riikide ja ettevõtete vahel.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755