Autor: Indrek Kald • 10. oktoober 2019

EAS lõpetab rahapuudusel digitoetuse taotluste vastuvõtu

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) lõpetab digitoetuse taotluste vastuvõtmise 17. oktoobril kell 16, kuna ettevõtjate huvi on olnud väga suur ning toetusele IKT arenguprogrammist ette nähtud kolm miljonit eurot on taotlustega kaetud.
Digitoetuseks ette nähtud kolm miljonit eurot on taotlustega kaetud.
Foto: Postimees/Scanpix

Tänaseks on rahastatud seitset projekti ning taotlusi on esitatud veel 18, kokku mahus ligi 3,07 miljonit eurot.

EASi toetuste keskuse juht Monica Hankov soovitas digitaliseerimisest ja tootearendusest huvitatud ettevõtjatele uuel aastal avanevat Eesti-Norra koostööprogrammi. "Jätkuvalt ootame ettevõtjaid arenguprogrammi," lisas ta.

Hankovi sõnul on väga populaarseks osutunud ka 2018. aasta teises pooles avatud digidiagnostika meede, mille eesmärk on anda ettevõtetele terviklik ülevaade oma ettevõtte digitaliseerimise potentsiaalist, selle maksumusest ja võimalikust kasust.

Tänaseks on EAS rahastanud enam kui 70 ettevõtte digidiagnostikat kogumahus ligi 800 000 eurot. "Digidiagnostika toetuse eelarve IKT arenguprogrammi raames on 1,1 miljonit eurot, mis tähendab, et digidiagnostika toetamiseks saab taotlusi veel esitada," ütles Hankov.

"Meil on väga hea meel, et tööstuse digitaliseerimisele suunatud ettevõtete toetusmeetmete vastu on huvi olnud väga suur. Need on aidanud oluliselt kasvatada ka ettevõtete teadlikkust digitaliseerimisega kaasnevatest eelistest," rääkis Hankov.

EAS korraldab regulaarselt ka targa tööstuse arendusmaratone ja seminare digilahendusest tööstustele. Seminaridel esitlevad oma digitaalseid valmislahendusi ning jagavad teadmisi ja kogemusi seoses tööstuste digitaliseerimisega erinevad teenusepakkujad.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755