Autor: Indrek Kald • 10. oktoober 2019

Elisa alustas HD-telepildi osas koostööd Leviraga

Tänu koostööle Leviraga saavad osad Elisa TV-kliendid Põhja-Eesti vaadata tänasest kohalikke kanaleid HD-kvaliteedis.
Vanemate telerite puhul peab uue kodeeringuga pildi vastuvõtmise toe olemasolu kontrollima teleri kasutusjuhendist või tootja kodulehelt.
Foto: Andras Kralla

Esimeses etapis alustab Levira HD-telekanalite edastamist Tallinnas teletorni ja Kristiine, Läänemaal Haapsalu ja Lääne-Virumaa Pehka saatejaamades.

Antud saatejaamade piirkonnas elavad inimesed saavad võimaluse vaadata kümmet telekanalit HD-kvaliteedis. Kliendid, kellel on vastava tehnilise võimekusega teler, ei pea ise midagi tegema. Võimekus uue kodeeringuga telepilti vastu võtta on eeskätt suuremate kaubamärkide teleritel nagu Samsung, LG, Sony ja Philips, mis on soetatud pärast 2016. aastat.

Kõrglahutusega telepilt edastatakse uuel sagedusel ja kodeeringus, mis võimaldab saata andmeid senisest oluliselt suuremas mahus. Tavaline Levira poolt üle õhu edastav telepilt on 576i resolutsioonis, alates tänasest edastatav uus telepilt on ligi kaks korda parema resolutsiooniga.

"Kui kevadel muutsime HD-telepildi standardiks kõigile Elisa Elamuse kaabellevi klientidele, siis nüüd on aeg üle õhu klientideni tuua teravamad elamused," sõnas Elisa TV-teenuste valdkonna juht Silver Soomre.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474