Autor: Indrek Kald • 24. oktoober 2019

Eesti digiehituse klaster läheb Hiinasse kogemusi ja partnereid otsima

Homme sõidab digitaalehituse klastri 24-liikmeline delegatsioon Pekingisse ja Shanghaisse tutvuma sealsete digitaalehituse uuemate arenduste ning kasutusvõimalustega.

Digitaalehituse klastri juht Madis Avi.
Autor: Meeli Küttim

Reisi eesmärk on kogemuste ja teadmiste omandamine ning võimalike koostööpartnerite leidmine.

Hiinas osaletakse rahvusvahelisel buildingSMART standardite konverentsil, kus peamiselt käsitletakse Building Information Modeling ehk BIM (ehitise informatsiooni mudel) standardite rakendamist ja kasutamist ehitusvaldkonnas.

Lisaks kohtutakse ehitusfirmade ja arhitektidega, kes oma tööprotsessides kasutavad erineva moodsa tehnoloogia, sh BIM lahendusi. Veel tutvutakse ehituse kavandamise ja järelevalve korraldamise eest vastutavate valitsusasutustega, külastatakse ülikoole ning idufirmasid.

Digitaalehituse klastrit juhtiva Madis Avi sõnul on nende eesmärgiks läbi ehitusprotsesside digitaliseerimise vähendada probleeme ja kitsaskohti ehitussektoris ning muuta protsessid lihtsamaks ja paremini hallatavaks.

"Hiinas on huvitav näha ja avastada, millisel tasemel tehnoloogiat sealsel ehitusturul kasutatakse ja mida on meil maailma kõige suurema rahvaarvuga riigilt õppida. Loodame saadavaid kogemusi hiljem ka Eesti rakendada," märkis ta. Madis Avi on ka projekteerimisettevõtte Sirkel & Mall tegevjuht.

Digitaalehituse klastri liikmete visiit Hiina toimub ajavahemikul 25.10 - 03.11.2019. Delegatsiooni kuuluvad Eesti ehitusettevõtete, arhitektuuribüroode, projektibüroode, kinnisvarahaldajate ja Tallinna linnavalitsuse ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi esindajad.

Õppereisi rahastavad klastri liikmed ning ettevõtluse arendamise sihtasutus Euroopa regionaalarengu fondi meetme "Klastrite arendamise toetamine" raames.

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112