Autor: ITuudised.ee • 28. oktoober 2019

Kandideeri aasta fintech-ettevõtte tiitlile

Juba üheksandat korda annab Saksa-Balti Kaubanduskoda välja Saksa majandusauhinda Eestis, et tunnustada ettevõtteid eriliste teenete eest Saksa-Eesti majandussuhete edendamisel. Tänavu antakse auhind finantstehnoloogia ehk fintech‘i valdkonnas tegutsevale ettevõttele, sest digiajastul on tehnoloogiliselt täiustatud finantsuuendustel täita väga oluline roll.
Foto: Adobe Stock

Finantssektoris on praegu murranguline aeg, kuna digimuutused on nüüdseks hõlmanud ka selle valdkonna ja tõotavad märkimisväärset kasvu. Finantstehnoloogiat võib pidada praegu kõige kiiremini kasvavaks tööstusharuks. Ühtlasi asutatakse sellel alal enneolematult palju ettevõtteid. Viimastel aastatel on turule tulnud hulgaliselt uuenduslikke IT-ettevõtteid, kes pakuvad digilahendusi just finantsteenuste valdkonnas.

Finantstehnoloogiaettevõtetele on üldjoontes iseloomulikud kolm tunnust: nad pakuvad finantssektorile finantsteenuseid, nende ärimudel põhineb infotehnoloogial, kuid olles sügavalt tehnoloogiapõhised, ei kuulu nad tavapärasesse finantssektorisse. Sellised ettevõtted töötavad välja tehnoloogilisi finantsuuendusi, mis suudavad finantsteenuste sektorit tõhusalt ja jäädavalt muuta. Nii võib väita, sest toodete ja teenuste uute, täiustatud või soodsamate lahenduste kaudu konkureerivad finantstehnoloogiaettevõtted otseselt traditsiooniliste finantsteenuste pakkujatega, kes on samuti sunnitud digimuutustega kaasa minema.

Seepärast soovib Saksa-Balti Kaubanduskoda tunnustada ja edendada 2019. aasta kõige lootustandvamaid Eesti finantstehnoloogiaettevõtteid. Saksa-Eesti majandusauhinna 2019 võitja saab sel aastal aasta fintech-ettevõtte tiitli.

Kandideeri SIIN.

Osalejad: Konkurss on avatud kõigile Eestis asutatud ja tegutsevatele finantstehnoloogiaettevõtetele – nii kogenud tegijatele kui ka idufirmadele.

Hinnatakse järgmiste kriteeriumite alusel:

• innovatsioon;

• eelis klientide jaoks;

• rahvusvahelised sidemed;

• ärimudeli turustatavus;

• partnerite hulk;

• seos Saksamaaga;

• ettevõtte arengustaadium.

Auhind: Auhinnaks on esinduslik klaastrofee, aukiri ja tasutud osavõtt fintech'i üritusest Saksamaal. Auhind sisaldab ka lendu Saksamaale ja ühe inimese majutust hotellis.

Žürii: Esitatud taotlusi hindab pädev žürii. Žürii valib viis finalisti, kes esinevad auhinnatseremoonial viieminutilise lühiesitlusega. Esitlusi hindab kohapeal publik. Auhinnatseremoonial annab žürii finalistidele veel kord oma hinnangu, mis liidetakse publiku häältele.

Ajakava:

Konkursi väljakuulutamine 21. oktoober 2019

Kandideerimise tähtaeg 10. november 2019

Žürii hinnang ja finalistide valimine 11.-13. november 2019

E-hääletamine internetis 15.-29. november 2019

Auhinna pidulik üleandmine toimub 29. novembril Tallinnas toimuval Eesti-Saksa majanduskonverentsi pidulikul galal. Rohkem infot ürituse kohta SIIN.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755